Borsoporkoltbe tul sok piros paprikat tettem hogyan javítható?
Gombás is szoktam az is jo.
En soha nem teszem olajra a hagymat mindig vizen!! Hisz ugy egeszseges es csalad se latja a kulonbseget es meg olcsobb is a viz.
Pont attól nem pörkölt, hogy nem zsiradékban párolod a hagymát. A vízen igazából nem is párolod, hanem főzöd, és úgy teljesen más íze lesz. Nem tudom, hogy egészségesebb-e így, mondjuk az biztos, hogy könnyebben emészthető. Viszont a zsiradék kell a vitaminok felszívódásához, szóval ha vízen "párolsz" hagymát, és nem teszel az ételbe zsiradékot, akkor biztos, hogy nem egészségesebb.
Továbbá attól nem pörkölt, hogy annyi vizet önt rá, hogy ellepje. A pörköltre sosem szabad ennyi vizet önteni.
Szóval attól még nem pörkölt, hogy a recept annak nevezi. Amúgy nem rossz recept, csak más nevet kellene találni neki.
24. Én nem biztos, hogy egy könyvnek hinnék ezer másik ellenében. És egyébként mindenki meghal.
25. Mondjuk a kesudiós borsóragu pontosabb elnevezés lenne, és tudná is belőle az ember, hogy mit várhat tőle. Nekem, és szerintem az emberek többségének feltűnne a különbség.
Ennek semmi koze a borsoporkolthoz uristeen....viz, kesudio, hagymat elore fozni?!
Szent sz.ar.😅🤣🤦
Most mar ertem miert csesztel el egy receptet, amit a 6eves gyerekem is megfoz itthon...
Semmitol nem egeszsegesebb ebben a blogban leirt verzio, az eredeti PERKELT-nél. Ugyanis nem pörkölt...de ebbe mar be menjunk bele.
A tejfolos habaras meg paprikast eredmenyez.
Nagy itt a kaosz, nem hiaba volt regen jo az a haztartastan ora!👍
u.i: Nem lesz egeszsegesebb hogy vizen megfozi, majd olajat ont ra...sot hatalmas konyhatechnologiai baki.
Amugy sem ontunk perkeltbe vizet, de plane nem igy.
Azt meg jol irtak feljebb, hogy a vitaminok felszivodasahoz elengedhetetlen a zsiradek, ugyanis vannak csak zsirban oldodo vitaminok.
Alt.isk. biologia...
Olajat is önthet, nem muszáj zsírt.
Ugyanaz a hatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!