Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsoporkoltbe tul sok piros...

Borsoporkoltbe tul sok piros paprikat tettem hogyan javítható?

Figyelt kérdés
2020. okt. 6. 11:30
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Legyszives 10es segits eligazodni

Te hogy csinalod a borso pörköltet?

2020. okt. 6. 13:57
 12/31 A kérdező kommentje:
Ugye mas se erti a 10est? Most nem ertem h viccel vagy komolyan irja. Mi az hogy hogy kerult bele paprika? Pirospaprika kell bele olvastam a receptet es emlekemben is ugy volt hogy kell bele
2020. okt. 6. 13:58
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de itt egy borsópörkölt recept:

[link]

Én még nem főztem ilyet, csak borsófőzeléket.:)

2020. okt. 6. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 Mansour ***** válasza:
100%

A 10-es úgy érti, hogy ha vízben főzöd, akkor az nem pörkölt. Persze attól még lehet benne paprika, nem csak pörköltbe teszünk paprikát. :)

Szóval bármilyen pörkölt úgy készül, hogy zsiradékban apróra vágott hagymát párolunk, majd mikor üvegesre párolódott, hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és rögtön beletesszük a hús, vagy bármit, amiből a pörkölt készül (jelen esetben a zöldborsót). Ha szükséges, pici vizet öntünk hozzá (pár evőkanálnyit), majd lefedve pároljuk. 2-3 percenként megkavarjuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk. A hús egyébként maga is enged annyi levet, hogy a továbbiakban már valószínűleg nem szükséges a folyadékpótlás. A borsó viszont nem, ezért pótolgatjuk a vizet, amíg a borsó meg nem puhul. Ez 10-15 perc egyébként (persze ha fagyasztott borsó, akkor ez az idő a kiolvadástól értendő).

2020. okt. 6. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/31 anonim ***** válasza:
80%

A nem-et arra írtam, hogy én sem értem, hogy minek a pörköltbe víz. A vízzel szoktuk párolni a pörkölt alapanyagát, és apránként kell pótolni a vizet.

Egyszer a párom rábeszélt a zöldbabból készült pörköltre, nem volt rossz, de ha már zöldségből csinálok pörköltet, azt inkább gombából szoktam.:)

2020. okt. 6. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/31 A kérdező kommentje:
13.hogyhogy nem szoktal borsoporkoltet csinalni? Nalunk ez gyakran van. Nalatok csak ugy kimaradt?
2020. okt. 6. 14:18
 17/31 A kérdező kommentje:

[link]


Ezt nezzetek meg en ezalapjan csinaltam

2020. okt. 6. 14:22
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen valahogy kimaradt. Anyám sosem csinált, és így én sem.

Nálunk meg gombapörkölt vagyis inkább gombapaprikás van, mert tejföllel szoktam.

A borsót csak levesnek és főzeléknek használom, mert valahogy mindig édes borsóhoz jutok hozzá.:)

2020. okt. 6. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem tudnám elképzelni, hogy vízben pároljam meg a hagymát. Ahogy előttem is írták, zsírban vagy olajban kell üvegesre sütni a hagymát. De úgy látom, ez vegán blog, szóval gondolom emiatt lehet. Bár nem tudom, mi értelme, hogy utána meg beleönti az olajat. Talán így egészségesebbnek tartja.
2020. okt. 6. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 Mansour ***** válasza:
84%

17

Oké, csak ez nem pörkölt. Attól még lehet jó...:)

2020. okt. 6. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!