Borsoporkoltbe tul sok piros paprikat tettem hogyan javítható?
Legyszives 10es segits eligazodni
Te hogy csinalod a borso pörköltet?
A 10-es úgy érti, hogy ha vízben főzöd, akkor az nem pörkölt. Persze attól még lehet benne paprika, nem csak pörköltbe teszünk paprikát. :)
Szóval bármilyen pörkölt úgy készül, hogy zsiradékban apróra vágott hagymát párolunk, majd mikor üvegesre párolódott, hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és rögtön beletesszük a hús, vagy bármit, amiből a pörkölt készül (jelen esetben a zöldborsót). Ha szükséges, pici vizet öntünk hozzá (pár evőkanálnyit), majd lefedve pároljuk. 2-3 percenként megkavarjuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk. A hús egyébként maga is enged annyi levet, hogy a továbbiakban már valószínűleg nem szükséges a folyadékpótlás. A borsó viszont nem, ezért pótolgatjuk a vizet, amíg a borsó meg nem puhul. Ez 10-15 perc egyébként (persze ha fagyasztott borsó, akkor ez az idő a kiolvadástól értendő).
A nem-et arra írtam, hogy én sem értem, hogy minek a pörköltbe víz. A vízzel szoktuk párolni a pörkölt alapanyagát, és apránként kell pótolni a vizet.
Egyszer a párom rábeszélt a zöldbabból készült pörköltre, nem volt rossz, de ha már zöldségből csinálok pörköltet, azt inkább gombából szoktam.:)
Igen valahogy kimaradt. Anyám sosem csinált, és így én sem.
Nálunk meg gombapörkölt vagyis inkább gombapaprikás van, mert tejföllel szoktam.
A borsót csak levesnek és főzeléknek használom, mert valahogy mindig édes borsóhoz jutok hozzá.:)
17
Oké, csak ez nem pörkölt. Attól még lehet jó...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!