Miért lesznek kemények a kelt tesztaim?
Spórolás gyanánt itthon próbálok sütni pl brióst vagy kakaos csigát
És jo ízű de hamar megkeményszik mit ronthatok el?
A sósak sem lesznek jobbak, sajnos hiába próbálom
Meg kel rendesen szép a teszta de valami miatt nem puha omlós.
A sütô jp mert más kaja pl piskóta vagy akár sült húsi sikerülnek.
Addig sütöm amíg írja és tűpróbázok is.
Ezt a bekenés tippet ki fogom próbálni !!
Attól, hogy a sütöben a piskóta jó lesz, még nem biztos, hogy a kelt tésztának is megfelel - ugyanis egész másként kell sütni!
A piskótához lassú meleg kell, hogy inkább száradjon, a kelt tésztának meg ez a halála.
Persze, hogy kiszárad.
Mikor majdnem megsült, forró cukros tejjel nyomán kell önteni.
Utána pár percre vissza tolni a sütőbe.
Akkor lesz jó puha
Kérdező, írd már be a receptet...
Amúgy teljesen normális, ha hamarabb kiszárad, mint a bolti... Mert a boltiban van egy csomó adalékanyag, ami késlelteti pl. a száradást.
Limara oldalát olvasgasd, ő pl. szokott a kelttésztákba kevés főtt krumplit (vagy krumplipüré port) tenni - ez is segít száradás ellen.
Na itt egy különleges briós tőle, ő olvasztott vajjal keni meg a még forró briósokat a végén.
Tobbfele receptet is próbáltam már
Pl ezt
Szép lett és finom de hamar kemény. Úgy meg nem buli ha ki kell dobni a nagy részét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!