Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesznek kemények a kelt...

Miért lesznek kemények a kelt tesztaim?

Figyelt kérdés

Spórolás gyanánt itthon próbálok sütni pl brióst vagy kakaos csigát

És jo ízű de hamar megkeményszik mit ronthatok el?

A sósak sem lesznek jobbak, sajnos hiába próbálom

Meg kel rendesen szép a teszta de valami miatt nem puha omlós.


2020. okt. 6. 10:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Vagy rossz a sütöd, vagy túlsütöd, nem megfelelö höfokon
2020. okt. 6. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
A tésztáját nem tudom milyen recept. A kiszáradás ellen jó praktika, hogy amikor kiveszed a sütőből rögtön kendd meg vízzel vagy tejjel, ha édes. Én szilikonos ecsettel szoktam. Siatereg és rögtön beszívja. Nekem nem keményedik meg emiatt.
2020. okt. 6. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 A kérdező kommentje:

A sütô jp mert más kaja pl piskóta vagy akár sült húsi sikerülnek.

Addig sütöm amíg írja és tűpróbázok is.


Ezt a bekenés tippet ki fogom próbálni !!

2020. okt. 6. 10:34
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a sütöben a piskóta jó lesz, még nem biztos, hogy a kelt tésztának is megfelel - ugyanis egész másként kell sütni!

A piskótához lassú meleg kell, hogy inkább száradjon, a kelt tésztának meg ez a halála.

2020. okt. 6. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk is kiszarad a kakaos, bezacskizzuk es kesz. 4-5 napig puha.
2020. okt. 6. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kiszárad.

Mikor majdnem megsült, forró cukros tejjel nyomán kell önteni.

Utána pár percre vissza tolni a sütőbe.

Akkor lesz jó puha

2020. okt. 6. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, írd már be a receptet...


Amúgy teljesen normális, ha hamarabb kiszárad, mint a bolti... Mert a boltiban van egy csomó adalékanyag, ami késlelteti pl. a száradást.


Limara oldalát olvasgasd, ő pl. szokott a kelttésztákba kevés főtt krumplit (vagy krumplipüré port) tenni - ez is segít száradás ellen.

2020. okt. 6. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Na itt egy különleges briós tőle, ő olvasztott vajjal keni meg a még forró briósokat a végén.


[link]

2020. okt. 6. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 A kérdező kommentje:

Tobbfele receptet is próbáltam már

[link]


Pl ezt

Szép lett és finom de hamar kemény. Úgy meg nem buli ha ki kell dobni a nagy részét

2020. okt. 6. 11:37
 10/21 anonim ***** válasza:
86%
Kidobni? Miért kellene ételt kidobni? A péksütiket, ha kiszáradt be kell dobni a mikróba 10 másodpercre, olyan lesz mint, ami most sült ki. Mindig annyit kell betenni, amit meg is esztek.
2020. okt. 6. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!