Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott sertésmájból...

Fagyasztott sertésmájból tudok resztelt májat készíteni?

Figyelt kérdés
Pár hete vettem nagyobb mennyiségű sertésmájat és több adagban, felcsíkozva lefagyasztottam. Szeretnék belőle resztelt májat készíteni, de nem tudom, hogy fagyosan tegyem a megpirított hagymára vagy előbb olvasszam ki?

2020. aug. 28. 12:14
 1/3 anonim ***** válasza:
69%

Lehet belöle készíteni, félig olvaszd ki (amíg hajlik) és úgy tedd nagyon forró zsiradékra.

Ha fagyosan kezded sütni, akkor rengeteg levet ereszt és nem sül, hanem megfö, ha meg teljesen felolvasztod, akkor kifolyik az összes leve, száraz lesz az eredmény.

Egyébként én a májat nem szoktam felcsíkozni, csak szeletelni, felhasználás elött kicsit fagyosan nagyon jól lehet csíkozni és mire ezzel kész vagyok, addigra éppen optimális az állaga a sütéshez.

2020. aug. 28. 12:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a profi tanácsot!! :)
2020. aug. 28. 12:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én meg szoktam várni, míg teljesen kienged, akkor egy kicsit tiszta vízzel átmosom, és úgy készítek belőle akár resztelt májat, akár rántani, vagy szeletben fokhagymásan. Semmi különösebb problémám nem volt még vele attól, hogy korábban fagyasztva volt.
2020. aug. 28. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!