Hogy készül a virslis lecsós szelet?
Lecsós szelet
Hozzávalók:
6-8 szelet sertés karaj
1/2 kg paprika
4-5 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
pirospaprika
olaj
A karaj szeletek enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe forgatva a húsokat kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, és elkészítjük a lecsós alapot. A húsokat hozzáadva összefőzzük. A húson lévő lisztes bevonattól kicsit sűrűbb, szaftosabb lesz. Rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk
köszi.
régen a menzán rengeteg virslis lecsós kaját kaptunk tarhonyával, 1 szelet sült husival. nem tudok olyat csinálni, pedig szeretnék. ne nézzetek bolondnak, az összes kajájuk szörnyű volt, de ezt nagyon szerettem.
úgy próbáltam, hogy megcsináltm lecsót virslivel, megsütöttem a husit és tarhonyát készítettem mellé, de így nem az igazi.
titkos lecsó receptet szívesen fogadok. és megpróbálom a második válaszoló receptjét, hogy lisztben megforgatom kicsit a husokat.
Ha a menzán etted ,akkor az a hús párolva is volt!Frissen csak nem sütötték nektek!:D És nem valószínű hogy bordából készült,hanem inkább combból,vagy lapockából!
A lisztezett hússzeleteket pirítsd meg,majd párold meg egy kis fűszeres(fokhagyma,kevéske bors,fűszerpaprika) vízben,amíg teljesen megpuhul!
A lecsóban is párolhatod,de mint írtad külön volt!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!