Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a virslis lecsós...

Hogy készül a virslis lecsós szelet?

Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A lecsós virslit rátálalod a roston sült bordára,vagy a sütőben sült hússzeletekre!
2010. aug. 5. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lecsós szelet


Hozzávalók:


6-8 szelet sertés karaj

1/2 kg paprika

4-5 paradicsom

1 fej vöröshagyma

pirospaprika

olaj


A karaj szeletek enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe forgatva a húsokat kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, és elkészítjük a lecsós alapot. A húsokat hozzáadva összefőzzük. A húson lévő lisztes bevonattól kicsit sűrűbb, szaftosabb lesz. Rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk

2010. aug. 5. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát én úgy tudom, hogy vagy lecsós virsli,vagy lecsós szelet.Ez két külön kaja. A lecsós virsli úgy készül, hogy lecsóba virslit főzöl.A szelet pedig adja magát, egy hirtelen sült hússzeletre szeded rá a lecsót.Ha maga a lecsó is gond, akkor irj, leirom a titkos lecsó receptemet.
2010. aug. 5. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi.

régen a menzán rengeteg virslis lecsós kaját kaptunk tarhonyával, 1 szelet sült husival. nem tudok olyat csinálni, pedig szeretnék. ne nézzetek bolondnak, az összes kajájuk szörnyű volt, de ezt nagyon szerettem.


úgy próbáltam, hogy megcsináltm lecsót virslivel, megsütöttem a husit és tarhonyát készítettem mellé, de így nem az igazi.


titkos lecsó receptet szívesen fogadok. és megpróbálom a második válaszoló receptjét, hogy lisztben megforgatom kicsit a husokat.

2010. aug. 5. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a menzán etted ,akkor az a hús párolva is volt!Frissen csak nem sütötték nektek!:D És nem valószínű hogy bordából készült,hanem inkább combból,vagy lapockából!

A lisztezett hússzeleteket pirítsd meg,majd párold meg egy kis fűszeres(fokhagyma,kevéske bors,fűszerpaprika) vízben,amíg teljesen megpuhul!

A lecsóban is párolhatod,de mint írtad külön volt!

Minden jót!

2010. aug. 5. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
A titkos lecsó nem is titkos, csak az én találmányom.Szalonnát piritok, összegyűjtött bőrkéket is. Rá sok hagyma, megpárol, majd megpirit. Piros paprika.Rá összevágott paprika, paradicsom, még egy nagy fej hagyma,nyersen, fokhagyma. egy kis doboz sűritett paradicsom, kecsöp, só vegeta, bors.Viz csak annyi, amivel a paradicsomos dobozt kiöblitem. kb 1-1,5 óra lassan,platnin.Ha nem elég édes még az igazi paradicsom, pici cukor.A legvégén kóstoláskor egy kis fokhagymapor,bors.A titok a plusz nyers hagyma, olyan kellemesen rest marad, nem puha lekvár az egész.Ezt csak Neked! Jó étvágyat.
2010. aug. 5. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
78%
Bocs nem irtam, hogy az utólagos nyers hagymát nem apróra, hanem félfülre kell vágni.
2010. aug. 5. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!