Bevált, jó sajtos pogácsa receptet szeretnék kérni!?
Tudom, beírom a google keresőbe, és kismillió találtat közül válogathatok. De én olyat szeretnék, amit gyakran süttök otthon, nem keményedik meg, omlós marad legalább néhány napig.
Többféle receptet is kipróbáltam már receptkönyvből és netről is, valahogy egyik sem volt az igaz. Ez a legutóbbi próbálkozásom (csak hogy lássátok, h mi az, ami nem jött be): 50 dkg liszt, 20 dkg reszelt trappista, 2 dkg élesztő, 1 dl tej (az élesztő felfuttatásához), 1,5 dl tejföl, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek só
A tészta szépen megkelt, a pogácsák viszont frissen is kemények lettek, egy nappal később már olyan folytósak voltak. Az ízével mondjuk nem volt gond.
Ja, és nem mirelit leveles tésztából akarok pogit sütni! :)
Lehet, hogy nem a recepttel van gond, hanem a sütéssel!
A pogácsákat valószínüleg túlsütöd, akkor kell kiszedni, amikor még lágy, ránézetre meg tapintásra még nem sült meg, félig nyers.
Mire kicsit hül, addigra lesz jó az állaga és másnap is finom.
Próbáld ki, kezdö koromban én is sokszor jártam így.
Szia :)
Én ezt ajánlom, próbáld ki. Életemben először tegnap sütöttem pogit, ennek a receptnek az alapján, és isteni fincsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!