Padlizsánfasírtot lehet sütni úgy is, hogy nem főzöm elő a padlizsánt?
Eddig az összes recept azt írja, süssem elő, aztán keverjem össze a többi hozzávalóval a padlizsént.
De én már lereszeltem és nincs kedvem elő sütögetni. Arra gondoltam, csak összekeverem a szójával és tojással, megforgatom prézlibe és már sütöm is. Jo lesz így is?
Már kész. Végülis elősütöttem. Az íze fantasztikus, viszont nagyon vigyázni kell vele, mert szét akar esni (nyersen). Sütés közben szerencsére szilárdul.
Másik bajom, hogy eléggé ropogós a külseje. Vagyis kivülről tul száraz. Hogy lehetne tökéletesiteni?
Nos, a lereszelt, elősütött padlizsánhoz hozzákevertem a beáztatott,lecsöpögtetett szójagranulátumot. Delikáttal, szerecsendioval, borokabogyóval, nagyon pici fokhagymaporral izesítettem. Egy kicsi padlizsán került bele és kb ugyan akkora mennyiségű szoja. Ehez ütöttem egy tojást és ezt mind összekevertem, nagyobb gombocokat formáztam belőle és prézliben meghintettem. Olajban ovatosan kisütöttem mert ugye a tojás ellenére is szét akartak esni a fasirtok. Sülés után már nem volt omlos annyira.
Na szoval íze szuper. De mit csináljak, hogy stabilabbak legyenek a fasirtok és ne süljenek tul keményre? Közepes lángon sütöttem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!