Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól halat sütni?!

Hogyan kell jól halat sütni?!

Figyelt kérdés

Párszor már próbálkoztam, fagyasztott filét szoktam venni volt hogy fagyosan de volt hogy teljesen kiolvasztva tettem sütőbe de minden esetben csak nagyon sok levet eresztett és abban főtt :S Mi lehet a baj?

Ti hogy fűszerezitek a halat?

2010. aug. 4. 00:41
 1/6 anonim ***** válasza:
kiolvasztani, lesózni, lecsöpögtetni...utána lehet panírozni, vagy paprikás lisztbe forgatni és bő és FORRÓ olajban ki kell sütni
2010. aug. 4. 00:43
 2/6 anonim ***** válasza:
A paprikás liszben megforgatva és kisütve nagyon finom én is tudom ajánlani!!;)
2010. aug. 4. 00:53
 3/6 A kérdező kommentje:

na úgy is próbáltam már nem csak sütőben de valamiért leázott róla a paprikás liszt az olajba :S

sütős megoldást tudnátok esetleg? :)

2010. aug. 4. 01:03
 4/6 Salx Narval ***** válasza:
Mint már írták, ott követed el a hibát, hogy vizesen akarod sütni.A halat ki kell olvasztani,le kell sózni és meg kell várni amíg lecsöpög róla a víz.Én még egy kicsit meg is nyomkodom ill felitatom a nedvességet szalvétával.Jót tesz a halnak, ha egy éjszakát kevés sós tejben ázik ( ezt is le kell majd szárítani ).Én a paprikás lisztbe egy kevés borsot és köményt is teszek, valamint citromlevet öntök a frissen sült,még forró halra.Tehát az a lényeg, hogy ne vizesen panírozd, vagy forgasd a lisztbe.
2010. aug. 4. 03:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam a fagyasztott heck-et, hogy

ráraktam egy rácsra,

a hal tetejére raktam fokhagyma karikákat,

és citrom karikákat, aztán be a sütőbe.

Nekünk ízlett.

De mondjuk lehet kapni hal fűszert is, azt is rászórhatod.

2010. aug. 4. 04:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk ez a favorit:

kiolvasztom, papírtörlővel én ismég felitatom a maradék nedvességet. Halak fűszersóval jól bedörzsölöm és így sütöm meg kevés olajon mindkét oldalát. Nagyon hamar kész, nagyon finom!

Van egy rafinériás kész fűszerkeverék is, tejszínes kapros talán... azt is próbáltam, az sütős. Az sem lett rossz, de az első verzió a család kedvence.

2010. aug. 4. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!