17 éves vagyok és nem tudok főzni. Írnátok olyan receptet, aminek az elkészítése könnyű, egyszerű?
Tele van velük az összes szakácskönyv.
Rántottát sem tudsz?!
Krumplis tésztát?
Apróra vágod az 1 fej hagymát. Kevés zsiradékon (olaj, vagy zsír) üvegesre párolod.
Félrehúzod a tűzről. Meghinted kis őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával. Beledobod a meghámozott, négyfelé vágott burgonyát (hosszában, vagy keresztben, ízlés dolga). Annyi vizet öntesz rá, amennyi éppen ellepi. Közepes tűzön puhára főzöd. Ha kész, összetöröd villával.
Közben megfőzött sós vízben a kockatésztát. Leszűröd és azonnal összekevered a tört paprikáskrumplival. Kovászos uborkával isteni!
1-es vagyok.
Veszel két csirkecombot. Megtisztítod. Ketté vágod.
Fűszerezed (só, bors,miegymás)
Egy kisebb jénaiba teszed, melynek teteje is van.
Nem teszel alá semmiféle zsiradékot.
Én egy egész hagymát szoktam alákarikázni, A tetejét egy fej
jól megmosott, de hámozatlan fokhagymával szoktam meghinteni.
Betolod a sütőbe, közepes lángod megsütöd. Amikro puha,
leveszed a jénai tetejét, és nagyobb lángon pirosra sütöd.
Körítésnek bármilyen saláta jó. Nem kell feltétlenül
rizs, vagy krumpli sem. Gyakorlatilag a saját zsírjában sül,
tehát "grillezett".
"közepes lángod megsütöd. Amikro puha.."
Szerinted a kérdező, aki valószínűleg egy rántottát sem csinált még, tudja hogy milyen a közepes láng és meg tudja saccolni, mikor lesz puha?
Vagy ugyanigy tesztara tehetsz sajtot, tejfölt (es túrót is)
Vagy tejfol-porcukor
Vagy szerintem , ha mar elorebb lepnel, ha felvagott sonkat kockazol fel, es piritod kicsit olajon, arra valami instant szoszt teszel, forralni kell picit, es ezt tésztára.
Hát egy tök kezdő biztos nem egy csirkecombbal kezd, meg vizsgálja egyedül, mikor puha, vagy tudja, mennyire sózza
Mondjuk a negyedébe vágott krumpli is fura.
A többi válasz sokkal egyszerűbb.
Az abszolút kezdőknek a tészta teljesen megfelel, akár sajtos-tejfölösen, akár mákosan, akár mondjuk üveges bolognai szósszal. Próbálj ki először különböző tésztákat, aztán esetleg a kruplipürét is. Meg kell hámozni a krumplit, kockára vágni, annyi sós vízben, hogy éppen ellepje megfőzni, összetörtni, vajjal, tejjel összekeverni. Hozzá nyugodtan süthesz valami fagyasztott félkész, panírozott, csirkemellből vagy pulykamellből készült terméket.
És levessel is megpróbálkozhatsz: ha forr a víz, húsleveskocka, fagyasztott zöldség és levestésza mehet bele - 15-20 perc alatt megfő. Jobb és egészségesebb, mint a zacskós levesek, és gyakorlásnak megteszi. Ha már ez megy, tovább lehet lépni a valódi húsleves felé.
Egyszerű salátákat is elég könnyű elkészíteni: vékony szeletekre vágsz uborkát, hagymát, paprikát paradicsomot. 1-2 dl vízbe elkeversz 1 kávéskanál sót, 1-2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet (de nem 20%-osat!), és ráöntöd a zöldségekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!