Van valakinek egy nagyon jó, könnyen elkészíthető lazacos receptje? Lehetőleg a hozzávalók beszerzése könnyű és olcsó legyen! Ha van valakinek ilyen, akkor legyenszíves ide leírni nekem RÉSZLETESEN a hozzávalókat és az elkészítést!
Én sosem komplikálom túl a lazacot. Beledobom serpenyőbe pár percre, megsózom, borsozom, zöldségekkel megeszem. Ennyi.
Tepsiben is működik, csak úgy lassabb.
Hipermarket, halnyesedék, halcsont, gyönyörű lazacdarabokat adnak, 360ft/kg-ért szoktam venni, alig van hulladéka. Ízben, hangulatban, változatosságban nekem jobban bejön, mint a filé, mert szép hájas bőröket is választok, amik jó ropogósra sülnek.
Lazacfilé sütve: só, őrölt fehérbors, néhány csepp citromlé és 3-4 gerezd fokhagyma felszeletelve, ez van rajta. Sütőben, kivajazott vagy olívaolajjal kikant sütőlapon, 175 fokon kb. 20-25 perc alatt megsül. A tetejére is teszek kis forgács vajdarabokat. Rizzsel, esetleg párolt szilvával finom és laktató.
Füstölt lazacos pizza: kb. 30 dkg lisztből egy fél csomag száraz élesztővel és kb. 2 deci sós, langyos vízzel tésztát fakanállal dagasztok (tojás nem muszáj bele, de lehet egyet.) Ha már nem csomós, beledagasztok 1 evőkanál olívaolajat, esetleg kevés bazsalikomot. Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntöm, szét kell húzkodni egyenletesre a fakanállal. Szósz: egy vödrös (800 g) tejfölnek bő fele, két gerezd fokhagyma szétnyomva (fokhagymapréssel:-)), fehérbors, reszelt citromhéj, késhegynyi reszelt szerecsendió. Összekeverve rákenjük a tésztára, és megpakoljuk csíkokra vágott füstölt lazaccal, esetleg kagylóval (konzerv vagy fagyasztott felengedve), magozott olívabogyóval, hámozott, magozott, vékonyra szelt citrommal. Nem kell külön fűszerezni, a lazac elég sós, markáns ízű. 170 fokra előmelegített sütőben kb. félóra kell neki, esetleg sajtot lehet rá reszelni, hogy kiadósabb legyen.
Finn lazac leves:
hozzávalók:
-kis darab lazac filé (lehet lazac szelet is, ha vastagabb szelet akkor egy szelet elég, ha vékonyabb, számolj kettőt)
-1 vöröshagyma
-4 közepes méretű krumpli
-1 erőleves- vagy zöldségleveskocka, vagy nem túl erős ízű húsleves
-2 dl. tejszín
-1 nagy marék kapor
-1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, feltesszük főni a leveskockával izesített vízbe (nem kell pirítani, simán mehet a vízbe). Mikor félpuha a hagyma beletesszük a kockára vágott krumplit (2x2 cm). Mikor a krumpli puha, mehet bele a kockára vágott lazac(kb 1x2 cm). Mikor a lazac puha beleöntöd a tejszínt és beleteszed az apróra vágott kaprot. Kóstolód ha szükséges sóval-borssal ízesítheted. Amint egyet rottyan készen van. Leveszed a tűzről és belekevered a vajat.
Vaskenyérrel szoktuk enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!