Könnyű, finom salátareceptek érdekelnek. Leírnátok a tzatsiki elkészítési módját is?
Tzatziki: 2 uborka,4 gerezd fokhagyma,ízlés szerint kapor,fehérbors,só,3doboz tejföl,3doboz natur joghurt.
Lereszeled az uborkát besózod és hagyod állni. Addig elkészíted a mártását:a tejfölöket és joghurtokat tálba teszed,reszelsz bele fokhagymát,borsozod,sót ne tegyél bele csak a végén,mert az ubira is tettél!!Ha ez megvan ,kicsavarod a léből az ubit és a mártásba teszed,jól behűtve.Sült csirkecomb mellé szoktam kínálni,sündisznó burgonyával. ISTENI!!!
Van egy saját is csak úgy hívom mindent bele :D
Szoktam venni a tescoban csomagolt salátát:van benne sima saláta,endívia,jégsali.Karikázok bele megfőtt sajtos füstlit,sárgarépát,póréhagymát,sült paprikát(vajon),kevés olivaolajjal meglocsolom,só,kicsi bors,a tetejét pedig tálaláskor főtt tojással díszitem,illetve csinálok hozzá fűszeres joghurt dresszinget. Dresszing: 2 natur joghurt,só,fehérbors,apróra vágott zöldek,pertezselyem,snidling,kevés cirtomlé (pár csepp) és nyakon zúdítom vele.Magában vagy szintén sült csirkemellhez készítem.
NEKEM BEVÁLT,remélem neked is tetszik és elkészíted,Jóétvágyat :-)
* 25 dkg újburgonya,
# 1 csomó hónapos retek,
# 1 fejes saláta, fél kígyóuborka,
# 2 tojás,
# 1 jonatán alma,
# 1,5 dl tejföl,
# 1 evőkanál majonéz,
# mustár,
# cukor,
# só
Az alaposan lesikált burgonyát sós gőzben megpároljuk, majd karikákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A retket és a kígyóuborkát felkarikázzuk, az almát apró kockákra vágjuk. A tejfölt majonézzel, mustárral, pici cukorral ízesítjük. A burgonyát, uborkát, almát összekeverjük a csíkokra metélt fejes salátával, a tojáscikkekkel és a retekkarikákkal. Leöntjük a mártással és fél órát érleljük. Magvas zsemlével kínáljuk.
Saláta: 3-4 paradicsom, 1 kígyó ubi, olajbocsó, 1 pici lila hagyma nagyon-nagyon apróra vágva és besózva, 1 modzarella feltépkedve.
Öntet: kiskanál mustár, balzsamecet kb 3-4 evőkanál, só, bors, porcukor, és amikor ezt kikevertem akkor jön hozzá fél deci olivaolaj, addig kell keverni amíg nem lesz homogén. Ha rosso balzsamecetet használsz, akkor kicsit lágyabb az íze. A mustár helyett lehet majonéz is úgy is nagyon finom.
Hidegen isteni, ropogós kenyérre, pirítóssal. Tehetsz bele még tonhalat is, natúr konzervet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!