Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Könnyű, finom salátareceptek...

Könnyű, finom salátareceptek érdekelnek. Leírnátok a tzatsiki elkészítési módját is?

Figyelt kérdés
2009. jún. 11. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tzatziki: 2 uborka,4 gerezd fokhagyma,ízlés szerint kapor,fehérbors,só,3doboz tejföl,3doboz natur joghurt.

Lereszeled az uborkát besózod és hagyod állni. Addig elkészíted a mártását:a tejfölöket és joghurtokat tálba teszed,reszelsz bele fokhagymát,borsozod,sót ne tegyél bele csak a végén,mert az ubira is tettél!!Ha ez megvan ,kicsavarod a léből az ubit és a mártásba teszed,jól behűtve.Sült csirkecomb mellé szoktam kínálni,sündisznó burgonyával. ISTENI!!!

Van egy saját is csak úgy hívom mindent bele :D

Szoktam venni a tescoban csomagolt salátát:van benne sima saláta,endívia,jégsali.Karikázok bele megfőtt sajtos füstlit,sárgarépát,póréhagymát,sült paprikát(vajon),kevés olivaolajjal meglocsolom,só,kicsi bors,a tetejét pedig tálaláskor főtt tojással díszitem,illetve csinálok hozzá fűszeres joghurt dresszinget. Dresszing: 2 natur joghurt,só,fehérbors,apróra vágott zöldek,pertezselyem,snidling,kevés cirtomlé (pár csepp) és nyakon zúdítom vele.Magában vagy szintén sült csirkemellhez készítem.

NEKEM BEVÁLT,remélem neked is tetszik és elkészíted,Jóétvágyat :-)

2009. jún. 11. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
2009. jún. 11. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

* 25 dkg újburgonya,

# 1 csomó hónapos retek,

# 1 fejes saláta, fél kígyóuborka,

# 2 tojás,

# 1 jonatán alma,

# 1,5 dl tejföl,

# 1 evőkanál majonéz,

# mustár,

# cukor,

# só

Az alaposan lesikált burgonyát sós gőzben megpároljuk, majd karikákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A retket és a kígyóuborkát felkarikázzuk, az almát apró kockákra vágjuk. A tejfölt majonézzel, mustárral, pici cukorral ízesítjük. A burgonyát, uborkát, almát összekeverjük a csíkokra metélt fejes salátával, a tojáscikkekkel és a retekkarikákkal. Leöntjük a mártással és fél órát érleljük. Magvas zsemlével kínáljuk.

2009. jún. 11. 12:27
 4/8 anonim válasza:
70%
kukorica saláta is hamar meg van,vagy virsli saláta...
2009. jún. 11. 13:26
 5/8 anonim válasza:

Saláta: 3-4 paradicsom, 1 kígyó ubi, olajbocsó, 1 pici lila hagyma nagyon-nagyon apróra vágva és besózva, 1 modzarella feltépkedve.

Öntet: kiskanál mustár, balzsamecet kb 3-4 evőkanál, só, bors, porcukor, és amikor ezt kikevertem akkor jön hozzá fél deci olivaolaj, addig kell keverni amíg nem lesz homogén. Ha rosso balzsamecetet használsz, akkor kicsit lágyabb az íze. A mustár helyett lehet majonéz is úgy is nagyon finom.

Hidegen isteni, ropogós kenyérre, pirítóssal. Tehetsz bele még tonhalat is, natúr konzervet.

2009. jún. 11. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Grillezéskor ezt szoktuk: reszelt sárgarépa, csíkokra vágott jégsaláta, kockára vágott paradicsom, felkarikázott fekete olívabogyó (ebből én az olajos variációt szeretem), kockára vágott feta, esetleg mehet bele uborka és paprika is. Igazán könnyű - még a feta ellenére is!
2009. jún. 11. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Majonézes, de azért nem túl nehéz: nagyobb társaságra van a recept, értelemszerűen arányosan lehet kevesebbet is :-) 1 kg morzsolt csemegekukorica (ebből fagyasztottat szoktam főzni, jobb az íze mint a konzervnek), 1 nagy pohár tejföl, 1 nagy tubus majonéz, 2-3 csomag kapor, só ízlés szerint. Naggyon finom, ha szeretitek a kaprot :-)
2009. jún. 11. 14:03
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 jé, ezt ugyanígy szoktam készíteni, csak kapor nélkül, imádjuk :)
2014. dec. 14. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!