Suliba gyorsan és könnyen elkészíthető étel, ami estig kibírja. Valaki tud ilyet ajánlani?
Nekem van egy pont ilyen receptem, ami olcsó, egyszerű, egészséges és jól elkészítve nagyon finom. Kell hozzá:
Egy kiló krumpli
~20 deka répa és hagyma
Fél fej fokhagyma
Egy paprika, ha szereted erőspaprika (én jalapenot teszek bele)
30 deka hús, én csirkemellel vagy sertéskarajjal csinálom
Extrák: borsó, brokkoli, rántott laskagomba, szinte bármi amit akarsz, ezek a változatosság miatt jók
A krumplit és répát meghámozod és feldarabolod, felteszed vízben főni (ha van brokkoli vagy nyers borsó azt is). Eközben serpenyőben, olajon vagy zsírban karamellizálod az előre felvágott hagymát, félúton hozzáadod a paprikát és fokhagymát, és megsózod-borsozod-pirosaranyozod, megkevered. Ha van gomba azt is süsd meg.
Ha már puhára főtt a krumpli és répa (és brokkoli/borsó) szűrd le az egészet és hagyd kicsit pihenni.
Előveszed a húst, elkalapálod és feldarabolod kisebb cafatokra, megfűszerezed és kevés olajban megsütöd, elég neki 3-4 perc.
Ha már a hagyma/paprika megfelelôen megsült (figyelj mert könnyen odaég), öntsd hozzá a már száraz krumplit és társait, alaposan kevergesd meg, majd add hozzá a húst, fűszerezd és keverd kedved szerint, míg össze nem áll.
Amit leírtam kb 4-5 étkezés nekem.
Nem lehet barmit elvinni rosszul tudjak.
Ha nincs lehetoseged az etelt megfeleloen huteni es kesobb felmelegiteni akkor hust, tojast ne vigyel mert azok szobahomersekleten nem tarthatoak 2 oranal tovabb hutes nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!