Ajánlanátok olyan főtt ételeket aminek az elkészítése előkészülettel együtt sem vesz több idött igénybe max 45-50 percnél?
Erre nehéz válaszolni, mert az előkészület csak a tempódtól függ.
Nekem (1 személyre) szinte minden étel - a sokáig fövő marhahúson és társai kívül - megvan mindennel együtt ennyi idő alatt, tehát mindet felsorolhatnám.
Amik nagyon gyorsan, max. 20 perc, félóra alatt készülnek el, a teljesség igénye nélkül:
Lecsó, (tarhonyával/rizzsel, esetleg tojással)
gombapörkölt tésztával,
rántott hús (3 szelet panírozva, sütve)
Tészták szószokkal, darált hússal,
Főzelékek (spenót, sóska, zöldborsó, kelkáposzta stb)
Fasírt (egyben vagy pogácsák)
... de tényleg felesleges sorolgatni, egy személyre főzöl 2 adagot, még másnap is van kajád és az átlagos ételek ebben a mennyiségben bőven beleférnek ebbe az időbe.
Mint a 3-as
gyorsan megvan még a csirkemáj, sütve, rántva, főzve (resztelt máj)
mákos guba = pár szikkadt kiflit felkarikázol, meglocsolod forró vaníliás tejjel, cukrozott mákkal megszórod és szevasz. Szinte minden kaját meg lehet főzni ennyi idő alatt, 1 személyre.
#7
Bár nem én írtam a paprikás krumplit, de nem tudom mit vitatsz?
EGY személyről beszélünk!
Ne mondd már nekem, hogy 45-50 perc, vagy annál több megpucolni mérettől függően 1-2 hagymát, feltenni pirulni,(akár szalonnán) ezalatt megpucolni 5-6 krumplit, megmosni, felvágni, rátenni a hagymára, (+porpaprika) felönteni vízzel, sózni. A krumplinak kell forrástól számítva 10, max.15 perc.
Az, hogy valaki közben tesz még bele zöldpaprikát, paradicsomot, kolbászt, az nem plusz idő.
Ha neked ez több idő, mint közel 1 óra, akkor te nem tudsz főzni!
Hááát, nagyon sok függ az étel elkészülésének ideje a következőktől. (sokan elfelejtik, pedig rohadt lényeges)
1. az alapanyagok beszerezve?
2. az alapanyag konyhakész? aki írta a lecsót, hogy fél óra, az befőtt lecsóból csinálta? Mire megpucolod a hagymát, megmosod a paprikát, paradicsomot, kicsummázod, felkockázod, 10 perc, mire a hagyma egyáltalán üvegesre pirul, plusz 10 perc, kizárt, hogy 10 perc múlva kész a lecsó, amiben még tarhonya is van. Gombapörkölt dettó, a legegyszerűbb friss laska is min. 30 perc, mire megpuhul, és klassz szaft lesz alatta. De az előkészület?
3. az utómunka: mosogatás, elpakolás.
Szinte az összes tésztaétel (lasagne-t kivéve) bőven megvan ennyi idő alatt, a lehetőségek végtelenek, hiszen azt teszel a szószba, amit szeretnél. Üveges bolognai, tejszínes csirkés, zöldséges-paradicsomos-tonhalas, fokhagymás-olajos, fokhagymás-szalonnás-garnélás, carbonara (bár ahhoz kell rutin, már ha eredeti módon és nem tejszínnel meg hasonlókkal akarod elkészíteni), estig lehet sorolni.
Egy egyszerűbb rizottó is megvan ennyi idő alatt, csak azt folyamatosan figyelni kell. A gombapörkölt sem tart tovább, legalábbis én egy főre minden pörkölthöz való zöldséget megpucolok kb. 5 perc alatt.
Sült csirke, sült hal, köretnek rizs, krumplipüré savanyúsággal vagy salátával egy főre, ezek mind megvannak ennyi idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!