Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortakrémbe mennyivel kevesebb...

Tortakrémbe mennyivel kevesebb cukrot lehet tenni? Recept lentebb.

Figyelt kérdés

Vanillia kremet es fozott csokikremet szeretnek kesziteni.


A vanillia az 250g vajhoz 500g porcukrot ir. Ez brutlais mennyiseg. Fele annyi cukor eleg lenne esetleg? Ezen kivul vanilia aroma es 1 evokanal tej kell meg be.


A fozott csokikrembe 4 tojas, 200g vaj es 200g cukor, valamint 200g etcsoki es kanal kakaopor kell meg. Ebbe esetleg lehetne kevesebb cukrot tenni?


A csokis meg nem is gond ha nem lehet kevesebb, de a vanillias a 0.5kg cukorral, az nagyon sok.


2020. júl. 7. 12:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
10 - 10 dkg is sok adagonként , darálj le egy adagot azt tedd bele felezve ....
2020. júl. 7. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
61%

Tehetsz bele kevesebbet, de akkor a vajkrém nem lesz jó. Kell bele annyi cukor.

A csokikremben az etcsokit behelyettesíted tejcsokival, akkor nem kell a cukor.

2020. júl. 7. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Azt ne felejtsd el, hogy a vajkremet alapesetben vékonyan kened a tésztára, tehát nem lesz tömény.
2020. júl. 7. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

A csokikrem toltelek lenne, a vajkrem csak bevonni.


Szulinapi tortat szeretnek sutni, de nem eszunk semmi cukrot, edesitost se, azert gondolom, hogy ez nekunk nagyon sok lenne, rettento edes ennyi cukorral...

De ha mindenkepp kell, akkor megprobalom...

2020. júl. 7. 13:27
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Hát akkor ne vond be vajkremmel. Vond be tejszinhabbal
2020. júl. 7. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Itt találsz pár vaníliás krémet, amiben nincs ennyi cukor..


[link]

2020. júl. 7. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Koszonom, megnezem.
2020. júl. 7. 15:03
 8/14 anonim ***** válasza:
10%

Én is eggyet értek azokkal akik azt mondják keress eleve kevesebb cukrot tartalmazó receptet.


Az alapanyagok arányainek kutalálása kémia, aki profi cukrász az érti milyen állag mitől alakul ki, hol lehet megpiszkálni, de laikus nem biztos.


Pl a fennt ajánlott tejszínhab (mármint fújós?) 5 percet nem bír ki, a mi cukrázdánkban a forró csoki is 2-3ig szolgálható csak fel.


Pl sajtkrémes alapú tortakrém kevésbé cukros, de persze másként viselkedik.

2020. júl. 7. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
39%

8!


Épeszű embernek észébe nem jut fújós tejszínhabot ajánlani. CukráSZdában szégyen ilyet használni. A rendes habtejszin keményre verve napokig megáll még habfixalo nélkül is.


Egy cukrász.

2020. júl. 7. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
37%
Nemcsak cukrász-tudás kérdése, de ízlés kérdése is. Én is kiakadnék ennyi cukortól.
2020. júl. 7. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!