Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen főzeléket csináljak?

Milyen főzeléket csináljak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy konyhatündér még,3 főzeléket ismerek amit megtudok csinálni(lencse,krumpli,és borsófőzelék).Tudnátok ajánlani mást,kivéve a káposztát,mert azt nem ehetek(bélgyulladásom van).Azt is irjátok le légyszi,hogy kell elkészíteni.Köszönöm.
2010. aug. 2. 08:19
 1/9 anonim ***** válasza:

a legtöbb zöldségből kis főzés után némi fűszerrel és tejfölös habarással v tejfölös rántással nagyon jó főzelék lesz ;)


tök + hagyma + kapor+ só + bors megfőzöd...teszel bele tejfölös pirospaprikás habarást


zöldbabfőzelék zöldbab+hagyma+só + fokhagyma...megfőzöd + tejfölös, fokhagymás, pirospaprikás habarás


szárazbabfőzelék bab+babérlevél + 1 paradicsom + só ...megfőzöd és pirospaprikás fokhagymás rántást teszel bele


brokkolifőzelék brokkoli + só + szerecsendió + fokhagyma + tejfölös habarás


karalábé + só + szerecsendió + tejfölös habarás

2010. aug. 2. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
répa + szerecsendió + bors + só + pirospaprikás tejfölös habarás
2010. aug. 2. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

szia! tökfőzelék, zöldbabfőzelék, fejtettbabfőzelék, paradicsomoskrumpli főzelék,karalábéfőzelék, finomfőzelék,

sárgaborsófőzelék.pél. a tököt legyalulod , enyhén sózod.

pici hagymát dinsztlej szórj rá pici pirospaprikát és tedd rá a kinyomkodott tököt.icipici ecetet is tégy bele, hogy ne főjjön péppé a tök. aztán ízlés szerint rántással, vagy tejfölös habarással sűrítsd. a végén összevágott kapor is kerül bele.

a papardicsomos krumpli a sima krumplifőzelék egy doboz

paradicsompürével dúsítva.

a zöldbabot vízben teszem föl főni, ha puha jön egy kis fokhagymás rántás és kész. ecettel cukorral is lehet ízzesíteni, de van aki tejföllel fogyasztja.

ha valami még kérdés,nyugodtan írj.

üdv.

2010. aug. 2. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát eddig egyik sem szimpatikus,de azért köszönöm.A finomfőzeléket hogy kell csinálni?
2010. aug. 2. 08:46
 5/9 anonim ***** válasza:

szia! azt gondolom tudod, hogy az répa-borsó-karalábé-fehérrépa keveréke.legegyszerűbb fagyasztott franciasaláta alapot venni.delicátos vízben föltenni,csak annyival amennyi ellepi. ha megpuhult jöhet egy világos rántás, vagy lisztes habarás.

üdv

2010. aug. 2. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
nem hinném, hogy bélgyulladásban szerencsés babfőzeléket enni...
2010. aug. 2. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Cukkínifőzelék


Hozzávalók: 50 dkg gyalult cukkíni, 1 kis fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé, 1 csokor finom kapor.

Elkészítése: A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem. A cukkínit a hagyma másik felével felengedem annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, teszek bele 4-5 kávéskanál kristálycukrot, egy csokor kaprot egészben és 2-3 kávéskanál ételízesítőt és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 ek. lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát és egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem, hagyom, hogy egyet rottyanjon és leveszem a tűzről.

Feltét: baconos csirkeropogóssal tálalom.


Brokkolifőzelék


Hozzávalók: 80 dkg brokkoli, 4 dl húsleves, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2-3 ek. tej, só, bors.

Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük, majd beletesszük a húslevesbe az 1 gerezd fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk. Mielőtt majdnem puhára főne, kiveszünk belőle egy pár rózsát, a többit pedig egy botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük bele a brokkolirózsákat, 2-3 ek. tejjel lágyítjuk az ízét, majd tálalunk. Egészben sült, fűszeres csontos karaj illik hozzá.


Paradicsomos tökfőzelék


Hozzávalók: 1 kisebb spárgatök, 2 ek. liszt, 1 babérlevél, 0,5 liter paradicsomlé, kevés cukor, só.

Elkészítése: Gyaluljuk le, sózzuk be és hagyjuk egy kicsit állni a tököt. Olajon pirítsuk meg a lisztet, tegyünk mellé babérlevelet, majd öntsük le paradicsomlével. Forraljuk fel, közben sózzuk és tegyünk bele egy kis cukrot is. Végül belekerül a kicsavart gyalult tök, amivel még 5-6 percig főzzük.



Sárgarépa főzelék


Hozzávalók: 60 dkg répa, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 dl tejszín, cukor, petrezselyem, só, bors.

Elkészítése: Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, miután megolvadt, rátesszük a reszelt répát. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. Végül megszórjuk vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a tejszínt.


Karalábéfőzelék


Hozzávalók: 80 dkg karalábé, 6 ek. liszt, 2 ek. olaj, 2 dl tej, 6 dl húsleveslé, 2 ek. cukor, petrezselyemlevél, só, fehérbors.

Elkészítése: A megtisztított karalábét kis kockákra vágjuk, forró olajban átpároljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és megsózzuk. Meghintjük liszttel, összekeverjük és 1-2 percig együtt pirítjuk, majd felengedjük a húslével és a tejjel. Borssal, cukorral ízesítjük.


Kukoricafőzelék


Hozzávalók: 80 dkg kukorica, 20 dkg hámozott paradicsom, 1 hagyma, olaj, só, bors, chili, 3 dl húsalaplé, 1 dl tejszín, 1 ek. liszt.

Elkészítése: A hagymát lereszeljük és lepirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, felöntjük a húslével, fűszerezzük, majd ha megpuhult a kukorica, hozzáadjuk a paradicsomot. Tejszínes lisztes habarással sűrítjük. Chilis húspogácsa illik hozzá.


Sóskafőzelék


Hozzávalók: 1 kg sóska, 6 ek. liszt, 2 dl tejföl, 5 dkg cukor, só.

Elkészítése: A sóskát kevés vízben megpároljuk, behabarjuk, kevés cukorral ízesítjük. Sajttal töltött baconba tekert virslit adunk hozzá.



Tarkababfőzelék


Hozzávalók: 25 dkg száraz bab, ½ hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, babérlevél, cukor, 3 ek. olaj, 2 ek. liszt.

Elkészítése: A beáztatott babot hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a reszelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket. Ha a bab már megfőtt, olajból és lisztből rántást készítünk és besűrítjük. Tetszés szerint cukorral, ecettel és tejföllel ízesíthetjük.


Remélem segítettem! :)

2010. aug. 2. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Huuuu:-)...köszönöm szépen!!!
2010. aug. 2. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
A finomfozelek repa-zoldborso mix, nem pedig francia salata alap. De gondolom igy 11 ev utan rajottel kedves kerdezo.
2021. márc. 29. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!