Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borral való főzésnél az...

Pappgr kérdése:

Borral való főzésnél az alkohol mennyire párolog ki?

Figyelt kérdés
A kérdésem háttere az, hogy van egy ismerősöm aki nem egészégügyi okok miatt nem ihat. Nem életveszélyes, de egy húzott korty bornál több már probléma lehet. Ugye etanol forr olyan 80°C környékén, mennyire kell forralni a szószt, hogy a nagyrésze ki menjen? Vagy teljesen félregondolok valamit?

2020. jún. 27. 20:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Jól gondolod, ha forralod egy kicsit az alkohol elpárolog és csak íze lesz, hatása nem. Ezért nem szabad a "forralt" bort sem forralni, csak melegíteni, ha a bornak a hatását is kívánod.
2020. jún. 27. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha valaki olvassa ezt és tud tapasztalatot mondani, hogy ez érvényes-e késői hozzáadáshoz, nagy adak készítésénél (gondolj bogrács), azt még megköszönném.
2020. jún. 27. 21:30
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
Az alkohol teljesen elpárolog, néhány perc elég hozzá.
2020. jún. 27. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
az alkohol 70 fokon gozze valik. a tobbit szamold ki...
2020. jún. 27. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
A bor az íze és a savai miatt jók a kajába, nem az alkohol miatt.
2020. jún. 27. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

Nem párolog el teljesen, szakácscikkek tömkelege foglalkozik a témával.

Minimális, ami marad, de marad. Egészségre nem hiszem, hogy ártalmas, még ebben az esetben sem.

2020. jún. 27. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Ha az illetö exalkoholista, akkor nem csak maga az alkoholtartalom problémás, hanem maga a bor íze is, ebben az esetben inkább kihagynám.

De szerintem egyébként is akkor vagy a biztos oldalon, ha ilyen esetben nem teszed az ételbe, nem azért, mert marad benne alkohol - NEM marad, mert a fizika ebben az esetben is érvényes, pontosabban csak akkor maradhatna benne, ha nem fözöd fel utána az ételt, csak belekevered a bort - , de sok esetben az íze/illata is elég ahhoz, hogy az illetöre hasson.

2020. jún. 28. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
17%
A többség rosszul tudja, nem lehet maradéktalanul elpárologtatni az alkoholt. Elegyet képez a vízzel. Ha el lehetne így párolni akkor pálinkafőzésnél tiszta szeszt kapnánk eredményként... Vicces lenne.
2020. jún. 28. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Látom értesz hozzá. Számokat hozzál, legyszi, kedves utolsó. Milyen mennyiségről van szó? Így nem tudom elképzelni.
2020. jún. 28. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
64%
8-as: a pálinkafözésnél IS kaphatnál tisztaszeszt, csak ott nem ez a cél!
2020. jún. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!