Hogyan készíthetnék finom sült májat?
Figyelt kérdés
Egyszer régen ettem egy finom pirított vagy sült májat.Én is szoktam sütni de sosem sikerül jól,sokszor kemény esz annak ellenére,hogy csak a végén sózom meg.Le is szoktam fedni,de ilyenkor a saját levében párolódik és inkább főtt íze van mint sült.Lefedés nélkül viszont félek,hogy leégne.
Aki igazán finoman el tudja készíteni annak mi a titka?
2020. jún. 25. 18:52
1/3 anonim válasza:
Csirke májat szoktam csinálni. A májat felcsíkozom és lecsöpögtetem. Nagy méretű serpenyőben sok hagymát pirítok, majd beleteszem a májat és megszórom majoránnával. Nagy lángon pirítom együtt. Ha a máj megsült akkor sózom és kész.
2/3 mustafa33 válasza:
A víztől is keményedik nem csak a sótól. Olajban vagy zsírban süsd és ne sokáig, a legvége felé adhatsz hozzá kevés vizet, de azzal már csak rottyntsd fel, ne fszd benne. Ha túl sütöd, főzöd akkor is keményedik.
3/3 anonim válasza:
Ha lefeded, akkor sülés közben víz éri a gőz miatt és attól lesz kemény.
A májat hirtelen kell sütni, nem füstölgően forró zsiradékban, de azért sercegjen. Vastagságtól függően egyik oldal 2 perc, másik oldal 2 perc és kész. Egyet megvágsz, ha nem vére belül, akkor jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!