Milyen finom diós sütit készíthetnék?
van itthon darált dióm, milyen sütit csinálhatnék?:) eddig nem nagyon használtam diót, ezért kérnék segítséget.
Olyat szeretnék, amiről személyes tapasztalatotok van, köszönöm:)
Mi nagyon szeretjük a pozsonyi kiflit, itt egy recept:
Kissé megkésve, de írom a dióspite receptjét.
tészta. 20 deka vaj /margarin, 25 deka finomliszt, 1 tojás sárgája, 2 kanál tejföl, 2 kanál porcukor.
ezekből rugalmas tésztát gyúrunk, kettévesszük. fél órát pihntetjük, majd két lapot nyújtunk belőle. az egyiket egy tepsibe terítjük, majd a töltelék után a másikkal befedjük.
töltelék.
6 tojás, 25 dkg porcukor, 2 cs van.cukor, 25 dkg darált dió.
a sárgákat a cukorral habosra keverjük a van. cukorral együtt, hozzákeverjük a diót és végül a tojások jó keményre vert habját. rákenjük a tésztára egyenletesen, majd befedjük a tésztalappal.
a tésztából kimaradt tojásfehérjét, egy kiskanál tejföllel villával felverjük, teszünk bele egy kiskanál porcukrot is, és ezzel kenjük meg a tésztát egyenletesen.
Közepes tűznél aranysárgára sütjük.
nagyon régi tradicionális receptje a családnak, csak ajánlani tudom.
jajj nagyon szépen köszönöm a segítséget:)
kedves utolsó, a pitéhez hány cm-es tepsit használsz és kb. hány percig sütöd? elég tapasztalatlan vagyok, nem sütöttem még sokat :)
Kb 38 x 25 ös. nem lesz túl magas a tészta, de nem is ez a lényeg, hanem az íze. kb 30-35 percig sütöm, de a színe meg az illata már jelez, hogy mikor van készen.
ha ennél kisebb tepsid van, nyilván magasabb lesz, de abban is átsül ennyi idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!