Milyen könnyű és finom kaját készíthetnék?
Bármilyen főzelék /borsó, tök, krumpli stb/.
Lecsó. Csirkecomb vagy mell sütve rizibizivel.
Csinálj egy korhely levest, az egyrészt tele van vitaminnal, másrészt tápláló.
Hüvelyeseket szerintem ne adj neki, mert puffasztanak, és a gyógyszerek utóhatásával együtt szerintem nem tesz jót.
Erőlevest = húslevest főznék neki, a zöldséget, husit, ha kéri, annyit eszik belőle amennyit akar. Ha csak a levét, levest akarja most meginni, már az is jó.
Párolt, vagy a levesben megfőzött csirke-melle-húsát adnék neki, vajjal kikavart krumpli-pürével. (Valóban a hüvelyeseket pár napig még hanyagolnám)
Inkább alaposan megmosott (egy kicsit cukorral megszórt) földiepret adnék neki, ebéd utáni desszertként.
Készíthetsz még fasírozottat (egyelőre fogd vissza a fűszerezést), ha kell neki, azt könnyű elrágcsálni. Pl. jó hozzá a finom tökfőzelék, vagy petrezselymes krumplit hozzá, alma-kompóttal.
Túrós palacsintát is süthetsz!
Persze, fasírt... pont hús, amit a legnehezebb emészteni.
Főtt répa, zöldség, könnyű leves (lehet gyümölcsös is, csak akkor picit savanykás), spenót, sóska (ha szereti).
Amit ne:
- hüvelyesek, tejtermékek, K-betűsök (krumpli NEM az) - puffasztanak
- zsíros, fűszeres kajcsik
A kérdező nem írta, hogy milyen betegségből lábadozik a férje. Ha gyomor- vagy epe-bántalmak, akkor valóban nem mindegy, mit eszik!
Ha valami komolyabb, lázas influenzából lábadozik, nyugodtan eheti a húst, és bármilyen zöldségfélét, krumplit, és hasonlókat, semmi gond vele, azok adják majd az erőt, hogy a pár napos fekvés után mielőbb talpra álljon !
Nyilvan gyomorproblemaja volt, egyebkent nincs ertelme a kerdesnek, kedves valaszolo.
A leves jo otlet, de ne tejszines kremleves, vagy valami zsiros gulyasfele legyen. Pl. Zoldborsoleves, csirkehusleves, zoldsegleves, eroleves, ragulevesek stb.
A foetelre is igaz, hogy keruld a zsirosabb, nehezen emesztheto alapanyagokat (gomba, kaposzta, bab, voros husok, tejszin, tejfol stn. ne legyen). Ilyenkor a konnyen emesztheto, rizses, tesztas etelek a legjobbak, zoldsegekkel, zoldseges szoszokkal, fozelekek, natur fott vagy parolt sovany husok, fott krumpli.
Serpenyőben csinálj párolt vegyes zöldséget = karfiol, cukkini,patiszon, paprika, enyhén fűszerezve, a végén beledobálsz pár szem cikkekre vágott paradicsomot, és összeforralod őket.
Ezzel kavard össze a kifőzött spagettit, hasonlót, szerintem el fog fogyni!
Ha még akarod, a tetejére öntesz egy kis tejfölt/tejszínt, akár egy falatnyi reszelt sajtot belekavarva és bedugod a sütőbe/mikróba, összeolvad. Szerintem tökéletes lesz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!