Mit főzzek a barátnőmnek holnap?
Spagetti
kifőzöl tésztát, megpirítasz darált húst, keversz bele egy univer pizzaszószt, vagy esetleg kettőt, és kész. sajtot reszelsz, és tök finom, és nem olyan az íze mint a konzervnek. meg hazudhatod, hogy te keverted a mártást.
Hát a rakottkrumpli nagyon egyszerű. héjában főtt krumpli, pár főtt tojás (a krumplival együtt megfőnek ),egy kis finom kolbász karikára vágva,bőven tejföl, esetleg a tetejére reszelt sajt.
krumplit megpucolod, iután megfőtt, és karikára vágod. vajazott tepsibe teszel egy sornyit, erre rá a kolbászkarikák, tojások, tejföl. aztán folytatni , amíg tart, krumpli legyen felül. erre is jó sok tejföl, (sajt ) és mehet a sütőbe. szép pirosra sütöd.
egy kis savanyúság nem árt mellé.
Nah, akkor mielőtt feleslegesen begépelném kedvenceimet...
Milyen ételeket szeret? Könnyűeket, vagy nehezebb, igazi zsíros, echte magyar kajákat?
Inkább hús, vagy zöldség, vagy tészta?
Pár variáció, ami egyszerű... és finom, majdhogynem elronthatatlan...
Válassz, és pötyögöm a receptet! :)
- Tejszínes csirkemell tésztával: Gombás, csirkemelles tejszínes ragu, főtt tésztával. Egyszerűen elkészíthető.
- Paprikás krumpli... de az igazi! Könnyű megcsinálni, de mindenre oda kell figyelni, mert különben tegező viszonyban sem lesz azzal, aminek lennie kellene.
- Cigánypecsenye, ahogy egy jóbarátomtól tanultam... avagy cigánypecsenye kicsit másképp... nagyon laktató étel... nem igazán diétás. :D. Elkészítése nagyon egyszerű... elronthatatlan.
- Rakott rizs. Rizibizi alapon husi, főtt tojás, paprikás, vagy tejfölös alappal, tetején tejföl... egyszerű, de kicsit macerás, mindent külön kell megcsinálni.
- Citromos csirke... nem a citromos szószos... hanem a hús lesz citromos... vannak benne macerás elemek, de nagyon egyszerű megcsinálni.
Így hirtelen ezek ugrottak be... de ha van konkrét elképzelésed, írd meg, és megy a recept. :)
Mutatós és finom. :)
Veszel felszeletelve karajt vagy disznócombot, kiklopfolod. A szeleteket sózod, borsozod (én só helyett sertéssült fűszerkeveréket szoktam használni). A fokhagymát (3-4 gerezdet) jól összetöröd, majd egy lezárható edénybe rakod a húsokat úgy, hogy kerüljön a szeletek közé az összezúzott fokhagymából. Felöntöd annyi tejjel, hogy ellepje a húst majd lezárod az edényt és beteszed a hűtőbe 1-2 órára.
Személyenként 2 hagymát (1 vöröset és 1 lilát) szeletekre vágsz és szétválogatod a karikákat. Paprikás lisztben megforgatod a hagymakarikákat és olajban ropogósra sütöd.
Ezután a húst kiveszed a tejből, alaposan lecsöpögteted majd paprikás-borsos lisztben megforgatod őket. Egy serpenyőben ujjnyi olajban vagy zsírban megsütöd.
A gyorsaság kedvéért vehetsz hozzá lefagyasztva hasábburgonyát, így amíg sül a hús egy másik serpenyőbe csak bedobod sülni a krumplit és gyorsabban haladsz. :)
Csemege uborkával isteni, ráadásul nem kell hozzá nagy tudás, húst mindenki tud klopfolni, meg a lisztben is valószínű meg tudod forgatni a hagymát meg a húst, csak ne égess oda semmit.. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!