Hogy kell elkészíteni ezt a sült húst?
Figyelt kérdés
Arra gondolok ami egyben van, jó hagymás, fokhagymás zsírban van és hidegen isteni zsiros husis kenyérként lehet enni. Ja, és milyen hús kell hozzá és mennyi? Előre is köszi.2010. aug. 1. 15:21
2/8 anonim válasza:
Nem az oldalasra gondoltam, hanem ami egyben van és szelni lehet. Szegény nagyikám csinált sokszor ilyet, de sajnos Tőle már nem tudom megkérdezni...
4/8 anonim válasza:
Sertés karaj, vagy combból:
4 személyre, ha egyben sült húst készítünk 20 dekát kell egy személyre számítanunk, hogy elkészítve legalább 12-14 dekát tudjunk belőle szeletelni.
A húst megmossuk, besózzuk, majd 5-6 deka forró zsírral leöntjük. Egy kis majoránnával, köménymaggal meghintjük.Mellé teszünk karikákra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket, és forró sütőben szép világos pirosra sütjük víz hozzáadása nélkül. Lassú tűzön nagyon szépen megpuhul és zamata, íze sokkal jobb, mintha vízzel locsolnánk. Ugyancsak sokkal porhanyósabb lesz, szeletelni is jobban lehet
5/8 anonim válasza:
én lapockából csinálnám, megtűzdelném fokhagymával jópár helyen,só, kömény rá, hirtelen tűzhelyen megpiritanám a külsejét majd sütőben másfél, 2 órát sütném, pici viz és zsirt tennék alá, lefedném. 4 főre kb, másfél kilót vennék..
6/8 anonim válasza:
Szerintem a karaj elég száraz hús egyben sütve. Viszont a tarja nagyon finom. Bármilyen húst is sütsz egyben, a lényege, hogy előtte minimum 2-3 órát hagyd befüszerezve, különben nem lesz igazán izes. Az sem baj, ha már előző nap befüzerezed, és beteszed a hűtőbe.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2010. aug. 1. 17:20
8/8 anonim válasza:
a 16.11-es a tuti. De először lefedve, majd a végén 10-15 percig anélkül sütném. Sok zsirt raknék alá, hogy maradjon sok,kenyérre kenni hidegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!