Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egy mousse recept habtejszí...

Ha egy mousse recept habtejszínt ír, az működik cukrászhabbal is?

Figyelt kérdés
2020. jún. 19. 12:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Tehát önmagában folyik a tejszín? Tehetsz bele habfixalot. Nem ismerem ezt a receptet, de én személy szerint nem a kész habot szoktam hizza adni semmihez, hanem a folyékony tejszínt és úgy vérem habbá.
2020. jún. 19. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs, az íze nem volt rossz.

De azt nem hiszem, hogy eddig mindig romlottat vettem :(

2020. jún. 19. 13:30
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Fel is szoktad rázni és a zsíros reszt is kinyomkodod a zacskobol/dobozból vagy csak kiöntőd belőle ami kijön?
2020. jún. 19. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Biztos habtejszín volt és nem főzőtejszín?
2020. jún. 19. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 Béla211 ***** válasza:
100%
Ha bolti habtejszínt vesszel általában kell habfixáló hogy jó kemény habot kapj. Milli nek volt 35% szírtartalmú habtejszínje abból lehet kemény habot venni. Meggel ami 30 százalékos szírtartalmú az is elég jól felverődi de ha díszitésre akarod használni nem árt bele a habfixáló. Amúgy ez azért van hogy ezek a bolti habtejszín ék nem verődnek olyan kemény habbá mert ahoz 35 40% szírtartalmú tejszín kéne a boltban kaphatóak meg zőmmel 30% kosak.
2020. jún. 20. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 Béla211 ***** válasza:
100%
Riska séf habtejszín is jó CBA bán kapható az is 33% szírtartalmú.
2020. jún. 20. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 anonim ***** válasza:

A habtejszín érzékeny jószág. Legalább 30 %-os zsírtartalom kell hozzá, hogy rendesen felverhető legyen, aztán ahogy írták, jó hideg, időben behűtve. A habverő ne legyen se túl lassú, se túl gyors.

Nekem általában sikerül, de nem mindig.

2020. jún. 23. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 anonim ***** válasza:

előző vagyok

Ja, és ebben a 30 %-ban benne van az a zsír is, ami a zacskó/doboz falán megtapad! Ki kell kaparászni, amennyire csak lehet.

2020. jún. 23. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem cserélném a normál habtejszínt Hulalára, aminek egy fél oldal csak az összetevők listája, és jól írod, cukrászhab, nem pedig tejszínhab. És én is érzek egy fura ízt benne, ami nem tetszik.


Valóban különleges bánásmódot igényel a valódi tejszín, én egy cukrászt kérdeztem ki egyszer, és mondott egy kiváló fortélyt, hogyan lesz kemény SOKÁIG a felvert hab. Mascarpone-t kell hozzá adni habbá verés közben, csak néhány kanállal. Még fixáló sem kell hozzá. 2-3 decinként egy púpos evőkanállal.

Azóta csak így csinálom.

Különben érthetetlen, miért nem sikerül neked.

Melyik tejszínt szoktad venni?

2020. júl. 13. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 A kérdező kommentje:
Mikor melyiket. Ez pennys volt. Azt hiszem talán Sissy.
2020. júl. 13. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!