Ha egy mousse recept habtejszínt ír, az működik cukrászhabbal is?
Fogalmam sincs, az íze nem volt rossz.
De azt nem hiszem, hogy eddig mindig romlottat vettem :(
A habtejszín érzékeny jószág. Legalább 30 %-os zsírtartalom kell hozzá, hogy rendesen felverhető legyen, aztán ahogy írták, jó hideg, időben behűtve. A habverő ne legyen se túl lassú, se túl gyors.
Nekem általában sikerül, de nem mindig.
előző vagyok
Ja, és ebben a 30 %-ban benne van az a zsír is, ami a zacskó/doboz falán megtapad! Ki kell kaparászni, amennyire csak lehet.
Én biztos nem cserélném a normál habtejszínt Hulalára, aminek egy fél oldal csak az összetevők listája, és jól írod, cukrászhab, nem pedig tejszínhab. És én is érzek egy fura ízt benne, ami nem tetszik.
Valóban különleges bánásmódot igényel a valódi tejszín, én egy cukrászt kérdeztem ki egyszer, és mondott egy kiváló fortélyt, hogyan lesz kemény SOKÁIG a felvert hab. Mascarpone-t kell hozzá adni habbá verés közben, csak néhány kanállal. Még fixáló sem kell hozzá. 2-3 decinként egy púpos evőkanállal.
Azóta csak így csinálom.
Különben érthetetlen, miért nem sikerül neked.
Melyik tejszínt szoktad venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!