Egyszerű torta recept?
40dkg Darált keksz
2dl Tej
10dkg Teavaj vagy margarin olvasztva
10dkg Porcukor
16 szeletes (22cm átmérőjű) tortaforma alját bélelj ki sütőpapírral.
A fenti hozzávalókat gyúrd össze és a sütőformába nyomd bele szép simára, tedd be a hűtőbe míg elkészíted a krémet.
25dkg Mascarpone
25dkg Philadelphia krémsajt
25dkg Joghurt
10dkg Porcukor
1db Citrom leve
1db Vanília rúd kikapart magja vagy 1cs Vaníliás cukor
15g Porzselatin + 1,5dl víz
A zselatint elkevered a vízzel, a többi hozzávalót kikevered. A megduzzadt zselatint mikróban picit megmelegíted ne legyen túl meleg de olvadjon fel a zselatin, ad hozzá a krémhez, öntsd bele a krémet a kekszes alapra tedd a hűtőbe másnap tetszőleges gyümölccsel rakd ki a tetejét és torta zselével öntsd le szépen óvatosan. Ha a gyümölcs piros érdemes piros tortazselét használni.
Ennek egy variációja hogy kihagyod a citrom levet a krémből helyette oreot morzsolsz bele és úgy öntöd a keksz alapra amibe tehetsz 2ek kakaóport. Ezt oreo keksszel és tejszínhab sutfokkal díszítheted
Ha kérdésed van írj privátban
Vedd meg készen a tortalapot, akkor biztos nem tudod elrontani!
Nagy gyakorlatom van a konyhában, de a piskótáim hol ilyenre, hol olyanra sikerülnek, a mai napig nem tudom az okát.
Ha csokist szeretnél, akkor szerintem ez finom és egyszerű:
"A ganache (ejtsd: gánás) habtejszínből és ugyanannyi étcsokoládéból álló krém. Használjunk jó minőségű étcsokoládét! A krémet használhatjuk a tortalapok megkenésére, vagy a torta beborítására. A tejszínt forrásig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről. Beletördeljük a csokoládét,simára keverjük, és megvárjuk míg kihűl. Ha a krém lehűlt, habverővel alacsony fokozaton keverjük krémesre!"
vagy a vajas krémek:
A vajas krémhez a vajnak szoba-hőmérsékletűnek kell lennie! Vedd ki a hűtőből már néhány órával a tortakészítés előtt! A vajat előbb kihabosítod, majd ugyanannyi átszitált porcukorral simára
kevered. A krémet bármivel amit szerettek ízesítheted (kakaóporral, darált dióval, rummal, citrom és narancslével stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!