Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű torta recept?

Egyszerű torta recept?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy nagyon egyszerű torta receptet keresek amit nem tudok elrontani. Születésnapra készíteném. Lehet kekszes, kókuszos, gyümölcsös, nutellás de persze mást is szívesen meghallgatok😀 17éves vagyok és még soha az életembe nem készítettem tortát. Sőt! Semmilyen süteményt. Szóval, a barátomnak lessz a 18.szülinapja , és szeretném meglepni. Kérlek olyan recepteket/ötleteket írjatok ami tutira bevállik❤️
2020. jún. 9. 21:23
 1/2 anonim ***** válasza:
77%

40dkg Darált keksz

2dl Tej

10dkg Teavaj vagy margarin olvasztva

10dkg Porcukor

16 szeletes (22cm átmérőjű) tortaforma alját bélelj ki sütőpapírral.

A fenti hozzávalókat gyúrd össze és a sütőformába nyomd bele szép simára, tedd be a hűtőbe míg elkészíted a krémet.

25dkg Mascarpone

25dkg Philadelphia krémsajt

25dkg Joghurt

10dkg Porcukor

1db Citrom leve

1db Vanília rúd kikapart magja vagy 1cs Vaníliás cukor

15g Porzselatin + 1,5dl víz

A zselatint elkevered a vízzel, a többi hozzávalót kikevered. A megduzzadt zselatint mikróban picit megmelegíted ne legyen túl meleg de olvadjon fel a zselatin, ad hozzá a krémhez, öntsd bele a krémet a kekszes alapra tedd a hűtőbe másnap tetszőleges gyümölccsel rakd ki a tetejét és torta zselével öntsd le szépen óvatosan. Ha a gyümölcs piros érdemes piros tortazselét használni.


Ennek egy variációja hogy kihagyod a citrom levet a krémből helyette oreot morzsolsz bele és úgy öntöd a keksz alapra amibe tehetsz 2ek kakaóport. Ezt oreo keksszel és tejszínhab sutfokkal díszítheted


Ha kérdésed van írj privátban

2020. jún. 9. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Vedd meg készen a tortalapot, akkor biztos nem tudod elrontani!

Nagy gyakorlatom van a konyhában, de a piskótáim hol ilyenre, hol olyanra sikerülnek, a mai napig nem tudom az okát.

Ha csokist szeretnél, akkor szerintem ez finom és egyszerű:


"A ganache (ejtsd: gánás) habtejszínből és ugyanannyi étcsokoládéból álló krém. Használjunk jó minőségű étcsokoládét! A krémet használhatjuk a tortalapok megkenésére, vagy a torta beborítására. A tejszínt forrásig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről. Beletördeljük a csokoládét,simára keverjük, és megvárjuk míg kihűl. Ha a krém lehűlt, habverővel alacsony fokozaton keverjük krémesre!"

vagy a vajas krémek:

A vajas krémhez a vajnak szoba-hőmérsékletűnek kell lennie! Vedd ki a hűtőből már néhány órával a tortakészítés előtt! A vajat előbb kihabosítod, majd ugyanannyi átszitált porcukorral simára

kevered. A krémet bármivel amit szerettek ízesítheted (kakaóporral, darált dióval, rummal, citrom és narancslével stb.)

2020. jún. 10. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!