Ha egy mousse recept habtejszínt ír, az működik cukrászhabbal is?





A különbséget érzem, viszont nem zavaró szinten. Viszont ma adtam egy utolsó esélyt a habtejszínnek, és úgy döntöttem hogy befejeztem vele.
Azzal próbáltam a mousset, de kuka lett. Most azon gondolkozom hogy cukrászhabbal ha működne, megpróbálnám.





Hogy nem lesz belőle hab. Vagy folyós valami, vagy vajszerű. Egyik után rögtön a másik. Többféle habtejszínnel próbálkoztam már, mindig ez volt.
Múltkor nagymamám akart valami habos nutellás sütit, a nutellás hab nutellás vaj volt. Ment a kukába, mert senkinek nem kellett. Hulalával működött.





Működik.
A habtejszin jobb és semmi probléma nincs vele, ha az ember tudja hogyan kell használni. Tehát lehűtve, még hozzá minimum 24 órán át, max 7 fokra, odafigyelve kemény habbá verni -mért egyik pillanatról a másikra vaj lesz belőle, ha tulvered- illetve ha melegen kell, nem szabad forralni.










Szerda reggel vettem, azóta a hűtőben volt. A tálat is behűtöttem, mert azt olvastam, hogy úgy még jobb. Ettől már csak akkor lett volna hidegebb, ha a pincében verem fel.
Tudom azt is, hogy akkor lesz vaj, ha túlverem. De ha az ember túlveri, akkor kellett volna lennie egy, pontnak, ami a pont jó állapot. Gondolom az lenne a hab. Na ilyen állag nem volt.
De tényleg megpróbálom akkor hulalával, mert meglepetés lenne ez a mousse. Ami jelenleg inkább valami sűrű folyadék, bár ízre kétségkívül finom.
Felvetni a habot és összekeverni egy vajas, tojasos, nutellás masszával. A massza rendben is van, de a hab folyik.
Lehet, hogy tényleg az én elvárásaim nagyok. Azt várom, hogy olyan legyen mint a hulala, még ha több munkával is. Hiszen van aki ezzel díszíti a tortát is. De ha ezt torta tetejére tenném, lezúdulna mint a Niagara.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!