A felvert tejszínhab meddig marad szép a tortán?
Inkább azt írd meg, hogy milyen tortára, és mennyi időre lenne szükséged!
Sima habtejszínt gyakorlatilag a tálalás előtt max. fél órával tennék a tortára, de leginkább közvetlenül előtte.
A fixálóval nincs túl sok tapasztalatom, de jelentősen nem hosszabbítja meg, kicsit keményebb lesz tőle a hab.
Amit a cukrászdák jelentős része csinál, hogy tejszínhab helyett Hulala-t, vagy más növényi műhabot tesznek dekorációs célból a torta tetejére. Na az még órákkal később is atomként áll rajta. :-DDD
(Jószívvel persze nem ajánlom, mert irtózom ezektől a műizéktől, de ha a látvány fontos neked, akkor meggondolhatod...)
Pár napig, ha keményre van verve, vagy van benne habfixalo.
A cukrászda nem használ hulalat, bizony valódi habtejszint hasznalnak csupán habgep "veri fel" ami nagyon stabil habot ad.
Előző este csinálnám meg és másnap délután vinném el a szülinapra. Sima csokikrémes torta lenne, amire díszítésnek tennék tejszínhabot.
Igazából nem vagyok gyakorlott a sütésben. Egyszer már csináltam, akkor Hulalával, az tényleg töléletes volt. De úgy tudom, hogy a szülinapos azt nem szereti. Ajándék helyett kérte, hogy vigyem én a tortát. De lehet hogy inkább rendelek egyet cukrászdából, csak borzalmas árak vannak.
Csináld fele hulala fele rendes tejszín.Észre se lehet venni hogy a mű tejszín ízet.
Egyébbként sok bolti tejszínt fel se lehet verni,egyszerűen csak vaj lesz belőle.(nem,nem verem túl egyszerűen meg se keményedik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!