Fánkot szeretnék csinálni amibe sem élesztő sem joghurt vagy kefírt nem kell valaki tud ilyen receptet?
Csakhogy tisztázzuk, az élesztő célja a TÉRFOGAT növelés, ami nem egyelő a súly növelésével. Szén-dioxid képződik, ha a élesztő erjedéséhez megfelelők a körülmények (meleg, és elegendő idő)
A liszt keményítőjéből és a cukorból széndioxidot termel az élesztő, így kelesztve meg a tésztánkat.
Az élesztőtől nem lesz több a sütemény, vagy pékáru. Sőt, ha lemérnéd a kész nyers tésztát, majd az elkészült tésztát, nem sok különbség lenne, sőt, sütőben sült tészta esetében még kevesebb is, hiszen a folyadék elpárolog.
Azért KELL belerakni élesztőt, hogy apró buborékok keletkezzenek benne, amitől finom, élvezetes, puha, könnyed, lágy lesz az eredmény.
22: a 9-es abszolút fogalmatlan, hiába magyarázod neki... :)))
Az élesztő szerepét kb. hatéves korban mindenki felfogja - ő valami fura világban él... :-D
"Azért KELL belerakni élesztőt, hogy apró buborékok keletkezzenek benne, amitől finom, élvezetes, puha, könnyed, lágy lesz az eredmény."
Köszönöm, ez érdekes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!