Hogyan lehet cukor nélkül kelt tésztát csinálni, ill. felfuttatni az élesztőt?
Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 13:50
1/4 anonim válasza:
Én 3 dl tejet meglagyosítok,abba teszek 1 kiskanál cukort ne legyen forró, csak olyan kellemes langyos, abba darabolom bele az élesztőt, és hagyom 10 percet, annyi idő alatt szépen megnő az élesztő, majd mehet a lisztbe!
Ennyi cukortól nem lesz baja cukros embernek sem, hisz eloszlik a tésztában, olyan mintha egy szelet kész sütiben, pizzában... 5 morzsa cukor lenne!
2/4 anonim válasza:
Az élesztőgombák tápanyaga cukor, mivel akarod etetni szerencsétleneket?Anélkül nem fognak széndioxidot termelni még neked se!
3/4 anonim válasza:
Kevés lisztet keverj a tejbe, hogy egész hig legyen - az élesztönek a lisztben lévö keményitö is megfelel cukor helyett.
4/4 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint cukor nélkül. Az élesztőgombák a lisztet is cukorrá bontják maguknak, legfeljebb egy kicsit több idő kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!