Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fánkot szeretnék csinálni...

Fánkot szeretnék csinálni amibe sem élesztő sem joghurt vagy kefírt nem kell valaki tud ilyen receptet?

Figyelt kérdés
2020. máj. 28. 14:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%

Élesztő nélkül nem lehet fánkot sütni. (max valamit amit fánknak titulálnak)


joghurt meg kefir soha nem is kellett bele

2020. máj. 28. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
61%

Sütőporos fánk

Hozzávalók:

30 dkg liszt

3 evőkanál porcukor

1 db tojás

0.5 csomag sütőpor

2 dl tejföl

1 csomag vaníliás cukor

1 késhegynyi szódabikarbóna

rum

5 dl olaj a sütéshez

előkészítési idő: 15 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A porcukrot szórd egy tálba, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, majd dolgozd a tejfölös-cukros keverékhez. Gyúrd össze a tésztát, ha túl lágy lenne, akkor szórj még hozzá kevés lisztet.



Formázz belőle egy gombócot, és tedd át lisztezett felületre. Nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastagra, és egy nagyobb kör alakú kiszúróval vagy üvegpohárral szaggasd ki a tésztát. Ha szeretnéd, a közepét is kiszúrhatod. Egy serpenyőben hevíts fel körülbelül fél liter olajat, majd amikor már elég forró, rakj bele annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek egymást mellett. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon süsd aranybarnára. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Szedd ki, tedd papírtörlőre, és itasd le róluk az olajat.



A fánkot sütőben is megsütheted. Ebben az esetben rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és told 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 15-20 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a fánkokat, hogy mindkét oldaluk szépen átsüljön.

Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, és lekvárt is kínálj hozzá.


MÉG NEM PRÓBÁLTAM. CSINÁLD MEG EZT.

2020. máj. 28. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
89%

A fánk alapvető tulajdonsága, hogy kelt tészta. Azaz: élesztő nélkül nem lehet megsütni.


Hasonlíthat (alakban) a fánkra, de per definitionem NEM fánk.ű


Ugyanígy nem fánk, ha tepsiben sütőben sütik. Mert a fánk másik fontos tulajdonsága, hogy bő olajban sül.

2020. máj. 28. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Sütőben sült fánk nekem nem jött be. Nem tudja überelni az igazi, élesztős, olajban sült fánkot.
2020. máj. 28. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nem létezik, az már palacsinta.
2020. máj. 29. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
0%
Én nem tudom, de ha pl mindenképp élesztő kell hozzá, akkor én arra gondolok, hogy mi lenne, ha akkor ugyanazokat az alapanyagokat használná, élesztő nélkül, csak mindenből arányosan többet; és akkor ugyanakkorára nőne meg (mármint már eleve akkora lenne), és akkor tehát nem az élesztő növesztené meg, hanem több lenne ugyanaz az alapanyag benne.
2020. jún. 19. 02:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
6-os, nem neked való ez, hadjad a fakanalat másra, te foglalkozz csak a vakoló kanállal.
2020. jún. 19. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

#6-os: ugye kb. nulla tapasztalatod van a sütés-főzésben?

Mert a leírtakból következtetve nem sok fogalmad van arról, hogy miről szól a kelt tészta... :-D

2020. jún. 19. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
53%
Igen, nulla tapasztalatom van (6-os vagyok), de én úgy gondoltam mindig (és most is:)), hogy az élesztő arra való, ne kelljen bele annyi alapanyag, de mégis nagy legyen az adott sütemény mérete. :) Tehát, hogy az élesztő alapanyagspórolásra van. :)
2020. jún. 19. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
*Amúgy majd fogok sütni-főzni; nagyon régóta szeretnék, csak az itteni konyhát nem merem megszállni, mert félek, hogy anyám meg mamám jönnének kritizálni, meg a mamám állandóan úgyis az útban téblábol; de szóval nem merek úgy "beköltözni" a konyhába huzamosabb ideig. De már majd nemsokára elköltözök,és akkor lesz egy saját konyhám, és akkor abban azt kreatívkodok ételek terén, amit csak akarok. :):) Nagyon várom már (28 éves vagyok amúgy; és már nemsokára lesz lehetőségem elköltözni végre [1-2 év] :)
2020. jún. 19. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!