Fánkot szeretnék csinálni amibe sem élesztő sem joghurt vagy kefírt nem kell valaki tud ilyen receptet?
Élesztő nélkül nem lehet fánkot sütni. (max valamit amit fánknak titulálnak)
joghurt meg kefir soha nem is kellett bele
Sütőporos fánk
Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 evőkanál porcukor
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
rum
5 dl olaj a sütéshez
előkészítési idő: 15 perc elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A porcukrot szórd egy tálba, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, majd dolgozd a tejfölös-cukros keverékhez. Gyúrd össze a tésztát, ha túl lágy lenne, akkor szórj még hozzá kevés lisztet.
Formázz belőle egy gombócot, és tedd át lisztezett felületre. Nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastagra, és egy nagyobb kör alakú kiszúróval vagy üvegpohárral szaggasd ki a tésztát. Ha szeretnéd, a közepét is kiszúrhatod. Egy serpenyőben hevíts fel körülbelül fél liter olajat, majd amikor már elég forró, rakj bele annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek egymást mellett. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon süsd aranybarnára. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Szedd ki, tedd papírtörlőre, és itasd le róluk az olajat.
A fánkot sütőben is megsütheted. Ebben az esetben rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és told 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 15-20 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a fánkokat, hogy mindkét oldaluk szépen átsüljön.
Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, és lekvárt is kínálj hozzá.
MÉG NEM PRÓBÁLTAM. CSINÁLD MEG EZT.
A fánk alapvető tulajdonsága, hogy kelt tészta. Azaz: élesztő nélkül nem lehet megsütni.
Hasonlíthat (alakban) a fánkra, de per definitionem NEM fánk.ű
Ugyanígy nem fánk, ha tepsiben sütőben sütik. Mert a fánk másik fontos tulajdonsága, hogy bő olajban sül.
#6-os: ugye kb. nulla tapasztalatod van a sütés-főzésben?
Mert a leírtakból következtetve nem sok fogalmad van arról, hogy miről szól a kelt tészta... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!