Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek ezekről az...

Mi a véleményetek ezekről az edénykészletekről?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. máj. 20. 22:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%
Klasszikus ,tucat, noname edények...
2020. máj. 20. 23:13
 2/17 anonim válasza:
41%

Az edénykészleten a világon a legnagyobb fa*zság... Kb. max 5 edényben mindent is meg lehet csinálni, de pont azért kell 5 különböző, mert nem csak a méret a lényeg, hanem az anyag...

Kell egy teflon serpenyő, egy vastag aljú rozsdamentes acél, vagy öntöttvas. Kell valami nagy tésztafőzőlábas. Kell esetleg egy kis átmérőjű sauce pan, fedővel. Kell egy közepes, meg egy nagy, bevonatos edény (nem teflon), amiben lehet leveseket, hosszan készülő húsételeket lehet főzni...

Amiket belinkeltél, azok arra valók, hogy gyűlölj főzni.

2020. máj. 21. 00:56
 3/17 anonim ***** válasza:
34%

ikeás edényekkel jobban jársz

ez egy egész jó széria:

[link]

2020. máj. 21. 01:06
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet a másodikkal, nekünk ilyesmi van, hasonlóan gagyi kivitelben, mert anno nagyimtól kaptuk ajándékba, mint "svájci minőséget". Ami nekünk van, annak a füle nem fém, szóval az évek alatt a csavarok lassan kezdik megadni magukat, előbb-utóbb tudom, hogy cserélni kell. A nagy laposnak már leestek a fülei (nálunk annak nem nyele volt), szóval ahelyett manapság már egy magasfalú teflonserpenyő volt használatban, de amúgy pont olyan méretek, hogy kihasználom minden egyes darabját. A legnagyobbat ritkán, mert kettőnkre nem sokszor kell annyi, maximum ha brassóit vagy hasonlót csinálok, de az évek során mind kiszolgálta az árát.

És persze, önmagában ez kevés, nekem van néhány teflonom melléjük, kisebb-nagyobb kivitelben, de egy kezdő konyhafelszerelésbe nagyon jók. Aztán az évek során az ember a saját szokásai alapján úgyis kiegészíti, pótolja.

2020. máj. 21. 04:56
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket nem ismerem, nekem Villeroy & Boch van. 10 részes szett, 5 különböző méretű fazék és 5 fedő. Nem egy szettkent lett vásárolva, hanem darabonként, az vettem, amiről tudtam, hogy használni fogom. Emellett van egy Tefal wokom, egy nagy, mely serpenyőm, egy palacsintasutom és egy tejforralom ebből a márkából, illetve egy öntött vas edény.

Barmiakén edenykeszlet megfelelő, ami neked jó. Azt gondold végig, hogy miket szoktál főzni, milyen mennyiséget. Van e értelme 10 literes fazekat venni, ha sosem főzöl levest, vagy palacsintasutom, ha sosem sütsz palacsintat

2020. máj. 21. 06:59
 6/17 anonim ***** válasza:
81%

Én az utolsót venném meg, mert az a szendvicstalpas és az nagyon hasznos.

[link]

De abban igazuk van a többieknek, hogy jobb darabonként megvenni az edényeket, a saját főzési szokásaitok ismeretében.

2020. máj. 21. 11:09
 7/17 A kérdező kommentje:

#1 Attól, hogy "tucat" meg "noname", még lehet(ne) jól használható.

#2 Meg ne haragudj, de szerintem hülyeség, amit írsz. Ha max. 5 edényben mindent el lehet készíteni, akkor szerinted nem is kell ennél többnek lennie otthon? Csak érdekességnek: ha végigszámolom, hogy míg én és a testvérem is otthon laktunk a szüleinknél, tehát 4-en voltunk, volt 4 különböző méretű serpenyő (teflonos és kerámiás), egy a linkeltekhez hasonló teljes edénykészlet, 1 nagy fazék, 2 kisebb fazék, 1 nagy lábos, kb. 5 kisebb lábos, egy nyeles lábos, 2 teflonos lapos sütőtál, és bizony mindet rendszeresen használtuk. Azt sem értem, hogy miért gyűlölnék főzni szerinted egy ilyen készlet edényeiben? Én szeretek rozsdamentes edényekben főzni, a szüleimnél néha ma is szoktam. Egyébként is, nyilván azért nézegetek edénykészleteket a neten, mert én azt szeretnék venni, nekem arra lenne szükségem, ne te döntsd már el.

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat! :)

2020. máj. 21. 11:52
 8/17 A kérdező kommentje:
#6 Az én főzési szokásom az, hogy ilyen készlet edényeiben (is) főzök, nem véletlenül nézegetek ilyeneket, direkt nem darabonként akarom megvenni. :)
2020. máj. 21. 11:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Na, hát akkor vedd meg egyben, készletben. De előtte javaslom, hogy nézd meg személyesen, hogy mieliyk milyen minőség.
2020. máj. 21. 11:59
 10/17 A kérdező kommentje:
Persze, nem akarok látatlanban valami sz.rt venni, de a legmárkásabb aranyárban lévőt (Zepter) sem. Egyelőre csak nézelődöm.
2020. máj. 21. 12:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!