Mi a véleményetek ezekről az edénykészletekről?
6-os vagyok
Akkor nem is kérdés, hogy az utolsót kell megvenni!
A szendvicstalp előnyeit én egy tényleg valódi svájci AMC edénykészletnél tapasztaltam, amit örököltem, mert nem lett volna pénzem 50-60ezret kiadni egy db 4 l-es fazékért.
Olyan edénykészletet alapjáraton nem vennék amely nem jelöli a króm és nikkel arányát. Lévén ez jelöli azt, hogy mennyire minőségi. Illetve az sem utolsó, hogy tudjuk éppen mennyi nikkel fog kioldódni fözés közben.
Persze akit ez nem érdekel, az nyugodtan megveheti bármelyiket..:)
igen. Ez azt jelenti, hogy 18% króm és 10% nikkel-t tartalmaz. Az igazán jó rozsdamentes acél edénykészletek 18/8-asok illetve 18/10-esek.
Viszont érdemes tudni, hogy még ezeknél is lehetséges az átlag feletti értékű nikkel kioldódás. Főleg ha magas hőmérsékleten főzöl bő vízben esetleg savas ételt főzöl benne mint pl paradicsomszószos ételek.
Persze aki kifejezetten nem érzékeny a nikkelre annak lehetséges, hogy soha nem lesz semmi baja tőle..:)
Én jobban preferálom a zománc és kerámia edényeket.
Ha érdekel a téma akkor ajánlom ezt a kis vizsgálatot a témában:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!