Miért nem friss a házikenyér másnapra?
Figyelt kérdés
Kenyérsütőben sütök általában élesztős kenyeret, de másnapra még szárazabb, és nem finom.
500 g fehérliszt, 1 tk só, 1 tk cukor, élesztő, 1 ek olaj, 270 ml víz. Kevesebb vízzel még jobban pergett. Tudom hogy kenyérbe nem szoktak, de újabban hozzáadok fél deci tejet is, és így jobb az állaga. De akkor sem jó másnapra.
Arra gondoltam hogy a boltiba raknak még pluszba valamit amitől frissebb marad.
2020. máj. 19. 13:55
11/14 anonim válasza:
5-ös vagyok. Mindent amit eddig kifogásoltál, nekem is e z volt a problémám. Most szeleteltem fel a 4. napos kenyeret és olyan puha, mint az első napon. Próbáld ki krumplival, vajjal, nem fogod megbánni. Lisztet is használd azt amit eddig szoktál.
12/14 anonim válasza:
azert mert nincs eggyaltalan tartositoszer beleteve mind a normalis feher kenyerben . (arrol beszelek amit othon Te sutsz magadnak )
13/14 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a burgonyás kenyeret tegnap, kíváncsi voltam hogy ma milyen lesz. De még ma is jó puha, és jobban ízlik mint amit eddig sütöttem. 🙂
2020. máj. 21. 13:06
14/14 anonim válasza:
Nagyon örülök, azért írtam kétszer is,mert én is ilyen véleményen vagyok a burgonyás kenyérről. Még 2 nap múlva is ilyen puha lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!