Miért nem friss a házikenyér másnapra?
Kenyérsütőben sütök általában élesztős kenyeret, de másnapra még szárazabb, és nem finom.
500 g fehérliszt, 1 tk só, 1 tk cukor, élesztő, 1 ek olaj, 270 ml víz. Kevesebb vízzel még jobban pergett. Tudom hogy kenyérbe nem szoktak, de újabban hozzáadok fél deci tejet is, és így jobb az állaga. De akkor sem jó másnapra.
Arra gondoltam hogy a boltiba raknak még pluszba valamit amitől frissebb marad.
Ne finomlisztből csináld, hanem BL 80-as kenyérlisztből.
A boltit illetően meg jobb, ha bele sem gondolsz, mi mindent tesznek azokba a "hosszanfriss" kenyerekbe. :-X
Folytatom az előzőt... Itt nézegess jó recepteket! www.limarapeksege.com
Tutira kipróbált és bevált kenyérreceptek.
Több víz, hosszabb kelesztés, kenyérliszt. Limara oldalán nagyon jó receptek vannak. Az olaj nekem nem tett hozzá semmit, így én nem teszek bele.
Az én receptem: 700 gr liszt, 430 ml víz, két kiskanál élesztő, só.
3. Tényleg nem lehet friss másnapra, de az enyém nem is puha, és nem is finom.
Nem gondoltam hogy ekkora a különbség a sima fehér liszt és a BL80 - as között. Most utánaolvastam, és azt írják hogy a BL80-nak nagyobb a sikértartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!