Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi most ez a kenyérsütési mánia?

Mi most ez a kenyérsütési mánia?

Figyelt kérdés
A legtöbb ismerősöm posztolja, hogy éppen milyen kenyeret sütött. A facebook csoportokban is állandó téma. De még a Pinterest is halomra dobálja fel a receptek között, pedig nem nézegetem őket és korábban nem volt jellemző.
2020. ápr. 29. 17:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
és mellette szidja bárki a kenyereseket, nagyon jó relaxáció, jó elfoglaltság itt a négy fal között. Hogy mindenki ennyire buzgó pék marad-e a karantén után? Hát, nem hiszem, de legalább mentálisan egyben vészeli át.
2020. ápr. 30. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
86%
Én nem vásároltam fel se lisztet, se élesztőt. De gondoltam megprobalkozom a kenyersutessel, ha már van időm. Élesztőt nehezen találtam hozzá, de végül sekirult nekem is beszerezni. :D nem lett jobb mint a bolti, de olcsóbb itthon sütni.
2020. ápr. 30. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:

De van, aki tényleg megeszik ennyi kenyeret? Akiknek karom, azok kb naponta posztolnak valami kenyér vagy kalács csodát. Tényleg gyönyörűek, biztos finomak is. De vajon el is fogynak?

Mi megveszünk egy fél kilósat es barom nap után meg a fele megvan. Olyankor szoktam bundás kenyeret csinálni, de még akkor sem mindig fogy el az utolsó morzsáig. Két felnőtt, két gyerek.

2020. ápr. 30. 09:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi két okból:

- jó szórakozás, szeretünk sütögetni amúgy is

- így elég 2-3 hetente boltba menni

Zöldségek vannak a fagyóban, húst nem eszünk, tejtermékből is csak olyat ami eláll a hűtőben. Így tök jó. :)

2020. ápr. 30. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

#13

Nekem egy ismerősöm posztolja csak naponta vagy akár napi többször, de ő a fél baráti körének meg a családjának is süt. :D

Meg vannak akik csak simán több kenyeret esznek, nálunk 2 napig épp hogy elég egy fél kilós kenyér. Ketten élünk, mindketten felnőttek.

2020. ápr. 30. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is most kezdtem kenyeret sütni, de nem azért mert félek az apokalipszistől. Ez volt a gondolatmenet:

Eddig vacsorára főtt ételt ettem, ebédre pedig az egyetemi menzán vettem valamit, tehát gyakorlatilag nulla volt a kenyérfogyasztásom. Most nincs nyitva az egyetem, tehát minden étkezést itthon kell megoldanom, de nem akarok napi kétszer főzni. Úgyhogy ebédre szendvicseket eszem, csinálok mindenféle feltéteket, avokádókrémet, sajtkrémet, hummuszt, gombakrémet, ilyeneket. Ezekhez kell kenyér, amivel a következő problémákba futottam:

- az országban ahol élek az olcsó kenyér kegyetlen rossz, a jó kenyér meg kegyetlen drága

- az olcsó kenyér ami belefér a pénzembe valamiért 2-3 nap után elkezd iszonyatosan penészedni, de 2-3 nap alatt nálam még a fél kiló se fogy el, és boltba se akarok ilyen gyakran járni

- le lehetne fagyasztani ami megmarad, de a fagyasztóm is miniatűr, akkor minden más (húsok, zöldségek) nem fér el benne.

Úgyhogy kipróbáltam pár nagyon egyszerű, dagasztás nélküli, minimális munkát igénylő kenyérreceptet, és arra jutottam hogy nekem olcsóbb, takarékosabb és kényelmesebb ha 3-4 naponta sütök egy picike, kb harmad kilós kenyeret ami finom, meg tudom enni időben és nem dobom ki több mint a felét.

2020. ápr. 30. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!