Itt valamiféle mánia az, hogy aki vajjal vagy olívaolajjal, netán szezámmag, tökmagolajjal vagy hasonlókkal süt-főz, azt lepontozzák?
Szinte minden kérdésnél azt látni, hogy akik ezeket az egészségesebb zsírokat, olajokat használják, azokat lepontozzák a fenébe. Aki pedig telített, többszörösen telített zsírsavakkal teli, egészségtelen, hizlaló sertészsírt használ, vagy éppen ami még rosszabb, transzzsírokkal teli, rossz minőségű margarint az kapja a 100%-okat.
Komolyan ennyi beszűkült öregasszony jár ide, vagy mi a csuda? Vagy ki a fene élvezi azt, hogy aki egy kicsit egészségesebben táplálkozik, netán ötleteket ad hozzá, azt lepontozza...?
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__51..
10-est írtam én
olvasd már el miket írnak "kajának"....
Én csak azt nem tudom, hogy aki felsorol egy napra 2-4 féle nehéz, zsíros főételt, az mindezt hogy a csudába eszi meg?
Vagy csak megfőzi mutatóba, aztán elfagyasztja a nagyját...? Mi értelme ennek?
Az 1-es által felrakott linkben a lepontozó nem nézte valójában, hogy a válaszok hagyományos, zsíros ételek, vagy egy újabb-kori étrend szerinti menü. Csak ész nélkül pontozott le.
Egyébként kb. egy jó hete, ismét elkezdődött, valaki ésszel, ész nélkül pontozgat lefelé, nem kell szerintem vele foglalkozni. Minél inkább hangot adsz indulataidnak, annál inkább csinálja és gondolom, közben röhög a markába!
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
... mint ahogy az is valamiféle újfajta divat, hogy bármillyen féle-fajta sült hús, de szinte kötelező előtte 1-2 napra valami pácba belerakni, különben ehetetlen rossz lesz a kaja.
... foglamaid szerint már én is öregasszony vagyok, igen, én is még a zsírral-főzést tanultam, a "mangalica" minden évben ott röfögött az ólban, és egész évben az ő zsírját ettük-főztük.
Később megpróbáltam - amikor azt mondták, hogy a zsír nem egészséges - én is áttérni az olajjal való főzésre, de bevallom nem tudtam megszokni.
Most látod mégiscsak kiderült, hogy a mangalica-zsír egészségesebb mint az olaj.
Az szép és jó, ha igyekszel az embereknek a szokásait, gondolkodását egy jó, egy jobb irányba terelni, de mint látod, sokszor kiderül, hogy amit ma jónak tartunk, holnapra kiderül, hogy nem egészen biztos. Másrészt mindenkinek meg kell hagyni a saját döntés jogát, hogy hogyan étkezik, mit mivel süt-főz, stb. stb.
Akárhogyan is, de hidd el, hogy ez a lepontozósdi, nem feltétlenül csak "öregasszonyok" szórakozása, inkább egy összeállt csoport módszeres, tervszerű ténykedésének tűnik előttem. Ha figyelsz, sok esetben nemcsak lepontoznak, hanem le is hülyéznek egy-egy válaszolót, hogy utána a "kis közösségük" előtt egyértelmű legyen a védekező személye, és mindannyian tudják, kire is kell éppen akkor rászállni.
2-4 fajta kaja?
Egy síma vasárnapi menühöz írt valaki közel 10 félét, csak levesből írt 3at, süti-félét szintén, a többi a főétel volt!
Szóval el ne hidd, hogy azt megfőzik és megeszik, az ilyen válaszok a "polgárpukkasztó", hogy látod nekünk ennyi mindenre telik, vagy csak "álmodik a nyomor", ami viszont sajnálatos!
A "beszűkült öregasszonyok " azért elég jó menüsorokat írtak,és jó recepteket, ötleteket is.
Bár itt senki nem tudja hány éves a kommentelő valójában.
Én tisztelem mindenki főztjét,konyháját és hagyományszeretetét.
A zsírral főzés pedig nem egészségtelen, mi is mindig mangalicát vágtunk, és azóta is mangalicazsírt keresek főzéshez.
Semmi emésztőszervi vagy érrendszeri betegségünk nincs.
Természetesen, aki a reform étkezés híve, éljen úgy, de ilyen stílusban ne "tisztelje "meg a másként gondolkodókat.
Elmagyaráznátok nekem, hogy a zsírral főzés miért nem egészségtelen?:) Mert ti úgy gondoljátok? Ettől még a tudomány álláspontja más erről.
Egyébként nem a mangalicazsírról beszéltem (ami az omega 3-6-nak köszönhetően az egészségesebb, koleszterincsökkentő zsírok közé tartozik), hanem sima disznózsírról... ez az első, hogy itt valaki azt írta, hogy mangalicazsírt használ.
Kedves Kérdező!
Nehogy azt hidd már, hogy aki zsírral főz, de nem a mangalica zsírjával, az mind beteg, egészségtelen, roncs ember és aki olajjal, az pedig csupa egészség és még 100 éves korában is úgy ropja a táncot, amint a 20 évesek!
Ez nem elsősorban a használt zsírtól/olajtól függ.
Nagyban függ az életmódtól, a genetikai adottságoktól és még ki tudja mi minden mástól. Gondolj csak bele, hogy a magas hegyek között élő tibetiek, vagy az orosz-ukrán-szerb-görög hegyekben élő pásztorok stb. stb. között is nagyon sok 100 évnél is idősebb ember él. Kötve hiszem, hogy ők kizárólag olajjal sütnek-főznek.
Az, hogy mikor mit kiáltanak ki egészségesnek, és mire mondják, hogy ne együk, mert egészségtelen, az jószerivel a multik üzletpolitikájától függ. Az "egészség-kutatók" is pénzből élnek, és könnyen tudnak produkálni olyan vizsgálati eredményeket, amelyek a "megrendelő" multi érdekeit szolgálja.
Majd jön a másik (lásd: mangalica-tenyésztő multi), és akkor jön egy újabb "felfedezés", ....
"Ez nem elsősorban a használt zsírtól/olajtól függ.
Nagyban függ az életmódtól"
Igen, és itt pont arról van szó, hogy akik általában zsírral/margarinnal és hasonló káros dolgokkal sütnek-főznek, azoknak a a főztjük is jellemző: túlfőzött, vitaminoktól mentes, zsíros, szénhidrátokban gazdag, nehéz...
Csak egy vélemény:
A különféle extra(drága) olajok használatára való "tudományos" biztatás ugyanolyan népbutítás, mint a himalájai só, és társai.
Én disznózsírral főzök, mert ezt szeretem. Lehet(?), hogy károsabb mint a tökmagolaj, de akkor is.
Pedig nm vagyok "öreg", asszony meg különösen nem, talán(?) még beszűkült sem.
Senkit nem akarok megtéríteni, akinek az olaj ízlik, lelke rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!