Milyen egyszerűbb ételeket ismertek, amiket szerettek?
Pecsenye zsíros kenyér ,hagymával, paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával(Isteni finom)
tejbegríz kakaóporral/fahéjjal.
Csak egyszeru eteleket fozunk / sutunk altalaban: sult csirke / tarja / barmi megfuszerezve be a sutobe, melle bevagunk hagymat, brokkolit, repat stb. Elokeszulet kb 15 perc, aztan ennyi, neha ranezunk a vegefele.
Valamilyen egytaletel, valasztott hust kis darabokra vagjuk, serpenyoben megsutom valamilyen zoldsegmixszel (azsiait es az olasz mixeket szeretem a legjobban), fokhagymaval, hagymaval, szojaszosszal stb hangulattul fuggoen, aztan ehhez hozzakeverem a vegen a megfott rizst. Ez is kb fel ora alatt kesz.
Carbonara a vilag legegyszerubb kajaja, teszta, tojas es sajt, ezt parom tudja jol csinalni, kb husz perc maximum, de ha a teszta fozesi idejet nem szamoljuk, annyi sem. De tesztat szoktunk csinalni barmilyen darabokra vagott hussal (altaban csirke vagy pulyka), amit ugyanugy, mint a rizses egytaletel eseten, kisutunk serpenyoben zoldsegekkel es paradicsomszosszal vagy tejszinnel (tejszines teszta eseten gombaval, brokkolival, kukoricaval, paradicsomos szosznal tok mindegy), vagy neha hus nelkul siman csak gombas szoszos teszta pl. Teszta akarmilyen szosszal hamar megvan.
Szoval alapvetoen ezeket az alapanyagokat varialjuk: rizs, teszta, akarmilyen hus amihez epp kedvunk van, tojas, hagyma, fokhagyma, brokkoli, gomba, zoldbab, valasztott mirelit zoldsegmix, suritett paradicsom, tejszin, kb ennyi. Soha nem toltunk tobb idod kajakeszitessel 30-35 percnel. (Sutoben sult kajanal ugye lehet tobb, de azt az idod nem szamolom, amikor nem kell ott acsorogni mellette.)
Fozelekeket nagyon ritkan eszunk, talan 2 havonta egyszer, amikor igy hirtelen beugrik valamelyikunknek, hogy de reg ettunk egy jo fozeleket :D De az is eleg egyszeru, altalaban sutunk melle tukortojast vagy virslit piritunk bele.
Illetve az ultimate legegyszerubb kaja, amit rendszeresen veszunk, az egy szimpla mirelit lasagne, 1040 ft kb az egy kilo, ki tudja mibol van, de annyi melo van csak vele, hogy be kell rakni a sutobe, es jo ize van.
A tésztát én is imádom, minden héten előkerül.
Tippek:
- hagyma+ paradicsom (mint egy lecsóalap) kifőtt tésztával összerottyantva
- milánói helyett chilis babos spagetti
- tésztasaláta: nem szoktam túlbonyolítani, meg nem is szokott sok összetevő itthon lenni, így tonhalkonzerv+ majonéz kerül a kihűlt tésztára (meg nyilván fűszerek)
- gríz+ sárgabaracklekvár
- pizzakrém+ tejszín+ füstölt sajtos szósz
Imádom a tartalmas salátákat. Köles, vörös lencse, bulgur, rizs összekeverve azzal, ami épp van. Akár fagyasztott, akár friss zöldséggel.
Feltétként csirkemell, tonhal, surimi rák, tojás szokott lenni. Ha nagyon extrázni szeretném, mozzarellát, avokádót, humuszt keverek hozzá.
Tojással szoktam tartalmasabbá varázsolni pl. paprikás krumplit, lecsót, rizottót (vagy simán rizshez keverem).
A palacsinta nagy jolly joker, mert édes és sós tölteléket is lehet beletenni.
Van, hogy túró rudit rakok bele, de a túrós a kedvencem.
Sós palacsintából a hortobágyi a kedvencem.
A pizzát is nagyon szeretem, csak sajnos nincs sütőm.
Ha a családomnál vagyok, szoktam sütni. Legutóbb a maradék húsvéti sonkát kockáztam fel tejfölös-Delikátos-lilahagymás-fokhagymás alapra.
Szóval ajánlom, mehet rá mindenféle maradék. Pörkölt, darált hús, stb.
(Van, aki maradék krumplit tesz rá és jóízűen megeszi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!