Ajánlanátok egyszerűbb, gyorsan elkészíthető ételeket? Lehet azért pár bonyolultabb is.
Rántott hús rizzsel? -bár azt már csináltál.
Olyanokat írok most amiket én is szeretek és nem hinném, hogy olyan nehéz,
Paradicsom leves,
Sóska,
Spenót (bár azt nem igazán szeretem),
Olyan natúr hús amin van sonka és sajt (sütőben sütve),
és akár hozzá héjas burgonya szintén sütőben sütve, de azt héjástól együtt egyétek! (úgy nagyon finom)
Aranygaluska vanília öntettel,
Pörkölt.
Most ennyi jutott eszembe ha van még valami akkor írok.
levesek-zöldségkrém, gyümölcskrém, paradicsom, tojás, krumpli, karfiol, karalábé, zöldbab, zöldborsó leves
főzelék-krumpli, spenót, sóska, tök, zöldbab, zöldborsó, kelkáposzta, paradicsomos káposzta, finomfőzelék
egytál-rizseshús, tarhonyáshús, paprikáskrumpli, rakottkrumpli, rakottkáposzta, brokkoli, karfol, zöldbab
paradicsomos húsgombóc, bolognai, sonkás-sajtos tészta, gombás-zöldségszószos tészta, mákos, diós, lekváros, túrós, káposztás, krumplistészta, lecsó, tojásos nokedli székelykáposzta, töltött káposzta, töltött paprika
brassói, kagylótészta pörkölttel,
édes egytál-rizskoch, gofri, smarni, nudli, császármorzsa, palacsinta, túrós, lekváros, szilvás gombóc, derelye, piskóta pudinggal, tejberizs, tejbegríz, stíria metélt, piték, kalács, kuglóf, kelttésztákból csiga, bukta stb
sós-sajtos-tejfölös lángos, pogácsa, tócsni, kenyérlángos, tortilla hússal, zöldségekkel, pita, masnik, kelt tésztából pizzástekercs, sajtosrúd, sonkás-virslis táska stb..
köret-rizs krumpli-hagymás, vajas, püré, főtt, petrezselymes, tejszínes-vajas-sajtos, rizibizi, zöldségköret-párolt répa, borkkoli, kukorica, borsó, bab stb, árpa, bulgur, grsli
feltét-rántott-hús, hal, sajt, gomba, karfiol, kelkáposzta, karfiol, párizsi, sajtos-sonkás pulykamedál
fasírt, stefánia vagdalt, gombapörkölt, zöldborsópörkölt, tojáspörkölt, csirkemellpörkölt, pörköltek
sült virsli, sült bacon, főtt tojás, tükörtojás, fokhagymás-sajtos bundsákenyér, köményes sertéssült, sertészzelet, lecsós karaj, hagymás oldalas, főtt marha, zöldségpörkölt, lecsókolbász, különféle tokányok, sültcsirke, göngyölt hús, raguk, töltött husok, sült tarja, hurka-kolbász, májak,
KFC hot wings, azaz ropogós-csípős csirkeszárny.
Hozzávalók:
1kg csirkeszárny,
2 tojás,
10 evőkanál liszt,
2 teáskanál chillipor.
Elkészítés: a csirkeszárnyakat megtisztítás után fel kell darabolni három felé, a végek nem kellenek. A tojásokat fel kell verni, a chilliport hozzá kell keverni a liszthez. A csirkeszárnyakat először a tojásban, majd a paprikás lisztben kell megforgatni, és kb. 15 percig kell sütni közepes lángon.
Fogyasztható sültburgonyával vagy rizibizivel, én csak frissen facsart citromleves (nem ecetes!) fejessalátával eszem!
Jó étvágyat!
Sajtos tejfölös csirke
csirkemell só, bors,
olajozott tepsibe rakod rá tejföl, reszelt sajt
lefedve 30 p. sütöd
Töltött-göngyölt karaj
8 szelet karaj klopfold ki sózd, borsozd
8 szelet bacont
8 kis rúd sajtot fektes 1 szelet tarjára, tekerd fel, majd rögzítsd.
kis tekercseket egy tűzálló tálba
1 pohár tejfölt
1-2 g. fokhagymával keverj el,
kend a húsokra.
süsd 35-40 percig.
Paradicsomos hús
6-8 szelet sertéscombot olajozott tepsibe rakunk
2 fej vöröshagyma karikázva a húsra
2 dl paradicsomlé
3-4 g. zúzott fokhagyma
1/2 dl olaj, 1 k mustár, kevés citromlé
só, bors,
-10 percig összeforraljuk és kevés víz hozzáadásával ráöntjük a húsra,
1 óra hosszat sütjük, ha puha a hús, lehet fólia nélkül még egy kicsit pirítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!