Sütőporos pogácsát is lehet hajtogatni?
Akarok csinálni pogácsát, az a terv, hogy jó leveles legyen, meg hogy 1-2 napot bírjon anélkül, hogy megszikkadna.
Ja, meg kelesztéssel se akarok tökölni, ha nem muszáj. Szóval ezért esett a választás a sütőporos verzióra.
De az ilyen rétegelt pogácsákat 99%-ban élesztővel csinálják. Szóval hogy csináljam?
Ja, meg egy kérdés: a receptet meg tudod írni/linkelni?
Mert esetleg akkor lehet eltérés a módszerben!
25-25-25 dkg liszt-vaj(margarin)-túró
Hajtogatni, megkenni tojással a tetejét
Nem kell bele sütőpor
Ên kb ezt az alapreceptet használom az arányok miatt és ez finom omlós:
Én szoktam hajtogatni, mert szép a réteg a pogácsába.
Egyre kell figyelni, de minden sütőporos receptnél: sütési idő. Ha túl sütöd a pogikat, akkor száraz lesz az egész. Ha lehet inkább kevesebbet maradjon benn, mint többet.
Köszi az eddigieket.
Receptet azért nem tudok írni, mert az elolvasott több tucatot ötvözöm saját tudással, és ebből akarok valami olyat varázsolni, ami 1 forintba kerül, 1 perc alatt kész, és elájulok tőle, olyan jó. :D ))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!