A pogácsát muszáj hajtogatni szaggatás előtt, vagy anélkül is finom? És mit csináljak, hogy ne legyen olyan "sületlen"? Már pirul sokszor, de belül meg élesztőízű.
Figyelt kérdés
2015. ápr. 11. 13:30
1/9 anonim válasza:
Nagyon sokféle pogácsa recept van, nem mindegyiket kell hajtogatni. Ha nagyon élesztőízű, akkor valószínű sok élesztőt teszel bele, ha kívül pirul és belül nyers, akkor túl erős lángon sütöd, közepes lángon kell, vagy csak egyszerűen rossza a recept.
2/9 anonim válasza:
Van többféle recept, vannak amiket hajtogatni kell, vannak amiket nem, vannak, amikbe élesztő kell és amikbe sütőpor.
Ízlés kérdése, én az élesztős, hajtogatott pogácsákat szeretem, a hajtogatás nélküliek, pláne ha még sütőporosak is egyáltalán nem ízlenek.
Ha kívül pirul, belül sületlen, akkor túl nagy lángon sütöd.
3/9 anonim válasza:
Még annyit, hogy a hajtogatott pogácsák leveles szerkezetűek lesznek, amiket nem kell hajtogatni, azok meg egybefüggő állagúak.
2-es voltam.
4/9 A kérdező kommentje:
Na kipróbálom akkor a hajtogatást, meg sütöm 170 fokon 180 helyett. Hányszor hajtogassam? Végén még hagyjam kelni? És a potyadék tésztát is hajtogassam újra?
2015. ápr. 11. 13:48
5/9 anonim válasza:
Én általában háromszor szoktam hajtogatni, utána még olyan 15 percet kelni hagyom. A maradék tésztával nem tudom mint kell csinálni "szabály szerint", én összegyúrom, még egyszer meghajtom és úgy szaggatom ki. Jó szokott lenni. :)
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi :) A hajtogatások között is hagyod kelni? Izgulok :)
2015. ápr. 11. 13:56
7/9 anonim válasza:
A potyadékot összegyúrod, kinyújtod és formázod, én ezeket szeretem legjobban sütés után.
Szaggatás után még a tepsiben is hagyd kb fél órát kelni mielőtt sütni kezded.
8/9 anonim válasza:
Hajtogatás közben nem kell kelnie. A "potyadekot" ahogy ti mondjatok mi felvagjuk olyan 5-8 centis csíkokra azon csavarunk egyet vagy osszefonjuk. Lehet a tiéd nem kelt eleget (élesztőíz), a sütő is süthet nagyon alulról-felulrol, magas hőfokon kell pogácsát sütni, csak nekem gazsutom van, de a 180 biztos, hogy jó.
9/9 anonim válasza:
Én a hajtogatottat jobban szeretem, bár próbáltam már olyan receptet is, ami a liszt majd felét reszelt sajttal helyettesítette az is ütős volt. De álltalában a "Bence kedvence"-t sütöm, az bolondbiztos, és pihepuha. Ezen a néven megtalálod googleban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!