Tudnátok mondani FINOM és echte magar ételeket?
Ha már "echte" akkor a "gulasch", bár ez se az, hiszen II. József csinált belőle nemzeti ételt.
:D
A legtöbb magyar nemzeti étel kapcsolódik valamelyik más nemzet konyhájához. A lecsó is egy balkáni eredetű étel, de a magyar konyha elengedhetetlen fűszerét a paprikát is a törökök hozták be, a neve is "törökbors" volt a XVI. században.
Szóval melyik lenne az eredeti magyar kaja?
A hozzávalók eredeti származási helyétől eltekintve, "magyar, magyaros ételek" körébe tartozónak mondjuk:
- újházi tyúkhúsleves
- gulyás-leves
- bográcsos marha-pörkölt
- pacal
- szárma
- túrós rétes
- mákos guba
meg hát ki tudja még mi mindent sorolunk közé, és tartunk eredeti magyar ételnek.
Nagyon bírom az ilyen embereket. :) Itt Magyarországon senki nem magyar, mert mindenki dugott ugye mindenkivel, tehát származási alapja sehol, soha, senkinek nem lehet a magyarságára vonatkozólag.
Most kiderült, hogy még konyhánk sincsen, mert az is "ide-oda kapcsolódik", meg "átvett", "behozott", stb.
Nevetségesek vagytok. Mi lesz a következő? Hogy nem is magyarok ülnek a parlamentben, és egy valódi magyar se akar liberalizmust? Ó, várjunk csak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!