Van egy sertéscsülköm, most vettem ki a fagyasztóból. Tippek a sütéshez?
Szóval holnapra gondolom kiolvad.
Ti hogy szoktátok sütni?
Azt szeretném, hogy jó ropogós legyen a bőre, de azért el lehessen rágni.
Fűszerek?
van sütőzacskóm, abban szoktam , de mindig olyan rágós lesz a bőr.
Első lépésben a csülköt elő kell főzni, különben sütve ehetetlen lesz a bőre.
Vannak nagyon jó receptek, pl. a Pékné csülök, de mindenhol írja az előfőzést.
Elmondanám, hogy én magunknak bevezettem egy kis újítást, mert a sült húst jobban szeretjük mint a főtt és utána sült húst. Ezért a lefejtem a zsíros részt a bőrrel, a húst meg úgy fűszerezve mint az oldalast megsütöm.
A bőrt a zsiradékkal külön éppen csak annyi vízben, hogy ellepje puhára párolom és a ebben az állapotában teszem a sülő húsra, így finom ropogós és ehető lesz.
De ha te csak így csinálod meg, akkor is finom lesz:
#5
Tegyél a főzővízbe sót, szeletelt vöröshagymát, babérlevelet, fokhagymát és borsot. Sajnos a bőrös csülköt így kell sütéshez előkészíteni.
hát nem főztem végül, hanem bezacsóztam és megpróbálkoztam egy szuvidálással - babérlevelet nem tartok itthon, szóval 1 fej hagymát tettem mellé, egy fél csilit, sót, fokhagymakrémet, pár szem borsot, meg némi rozmaringot
14 óra kb 67 °C-on, kicsit alacsonyabb kellett volna, de azt nem tud a tűzhely
utána 230°C-on 60 perc a sütőben
fincsi lett - kihűlve papírvékonyra is lehet szeletelni, ropog a bőre, de nem kőkemény és csini rózsaszín a belseje
#7
Nagyon gusztusosan néz ki, biztos finom is!:)
Lehet, hogy én rosszul értelmezek valamit, de összesen 14+1 órát sütötted? :o
1 órát sütöttem
14 óra sous vide fürdő volt előtte, főzés helyett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!