Abból lehet baj, ha valaki kivette a hús a fagyasztóból és 1-2 órát kint állt, és utána visszatette?
Figyelt kérdés
Tudom,hogy kiengedett húst nem szabad visszafagyasztani,de ennyi rövid időnél nem lehet semmi baj?2019. nov. 8. 18:44
1/23 anonim válasza:
Mennyire engedett ki? Ha a nagyobb része még jeges, akkor visszarakhatod
3/23 A kérdező kommentje:
Nem én raktam vissza,így nem tudom.
2019. nov. 8. 19:35
4/23 anonim válasza:
Hova vette ki? A hűtőbe? Akkor nem engedett ki. De egy jól fűtött lakásban tuti.
5/23 A kérdező kommentje:
Nem ment annyira a fűtés ma.
Sajnos Anyám gyakran csinál ilyesmit.
Múltkor leengedte a benti hűtőt,és kint van egy nagy fagyasztóládánk a nyári konyhában.
És ilyen 1 óráig a mosogatóban álltak a fagyasztott húsok:(
2019. nov. 8. 20:08
6/23 A kérdező kommentje:
Talán olyan 1,5 órát lehetett a szabad levegőn.
2019. nov. 8. 20:09
7/23 anonim válasza:
sokan pampognak érte hogy úristen azt már tilos visszafagyasztani mint ahogy a mirelit dolgokon is áll mert tele ment már baktériummal, de az a helyzet hogyha utána alaposan hőkezelve van az a valami, megsütöd megfőzöd, semmi baja nem lesz
8/23 anonim válasza:
Utolsó: senki sem pampog, esetleg jobban ért hozzá, mint te. Ha teljesen kiengedett volna, akkor nem lehet elfogyasztani, tudod vannak olyan dolgok, amiket egy sima gyors hőkezelés nem pusztít el...
9/23 anonim válasza:
igazad van utolsó, a te fajtád mindenhez jobban ért.:) tudod, voltak olyan ételek amiket hűtőkhöz képest sokkal melegebb spájzokban, kamrákban tároltak, mégsem lett baja tőle senkinek a hosszú tárolás elfogyasztás után sem. én is olvastam hogy 20 percenként megsokszorozódik szobahőmérsékleten a baktériumok száma, de itt néhány óráról volt szó! teljesen kiolvadt hús 2 és fél napig volt hűtőben pedig azt is csak max 1 napig javasolták, elkészítettük, senkinek semmi baja nem lett tőle! ne általánosítsunk már
10/23 anonim válasza:
"de itt néhány óráról volt szó!"
Igen, és ha elég okos lennél, akkor elolvastad volna, hogy mindenki azt javasolta neki, hogyha nem engedett ki a hús, akkor visszafagyaszthatja. De baromságokat ne terjessz már könyörgöm, az okoskodó laikus fajtád sem különb, mint az oltásellenesek, chem-train elmélet hívők és társai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!