Baj ha nincs itthon olaj és zsíron főzöm meg a darálthúst a spaghettihez?










Regebben meg tojasosak voltak a tesztak es ezert ragadtak ossze ... a mai durum tesztak sosem lattak tojast, ezert mar nem is ragad ossze a fozes soran.
Rizs fozeshez sem hasznalsz zsiradekot, csak ha parolod.





Az eredeti minőségi spagettitészta durumtésztából van, és sosem tartalmazott tojást. Mostmár csinálnak tojással is spagetti tésztát. Összeragadni akkor nem fog, ha kevergeted. A főzés tudománya c könyvben részletesen meg tudod nézni, ncore-n fent van.
Egyébként a zsír olaj helyett szinte mindig jó sütésnél, csak sokkal egészségtelenebb. A sertéshús magába is az, felesleges koleszterin, az olajban kevesebb van, telített zsírsav is (hisz szobahőn a zsír a szilárd, nem az olaj)










# 14: leírtam! Ha olajos a tészta, nem tudja magába szívni a szószt, gyakorlatilag lecsusszan róla.
Fizika!





Amúgy akkor nem egyszerűbb kiszedés _után_ megspriccelni olajjal (mint a nokedlit)…???
De ismétlem, elrontja az összhatást az olaj.










Én mindig zsíron főzöm meg a darálthúst(nem is nagyon hallottam errefelé olyat, hogy valaki olajon főzné)
A tésztához nem kell zsír sem olaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!