Hogyan készítsek bubis ásványvíz nélkül tk. Lisztből palacsintát?
200g TK liszt
500ml tej
2db tojás
Só, 1KK porcukor
Az összetevőket egybekeverjük, amivel egy ritkább állagú tésztát kapunk.
Kis időt pihentetjük, utána újból átkeverjük és szokásosan megsütjük.
Egy palacsintát nem nagyon lehet elrontani.
A liszthez, annyi folyadék kell, hogy jó legyen állagra.
Az elsőt megkóstolod.
Ha elsóztad, akkor még egy kis liszt és folyadék mehet bele.
Én is tejjel szoktam csinálni és legtöbbször szódabikarbónával, de volt, hogy ez utóbbit kifelejtettem és az is ehető volt.
Van, hogy teszek bele egy kis vanília aromát.
"Egy palacsintát nem nagyon lehet elrontani.
A liszthez, annyi folyadék kell, hogy jó legyen állagra.2
Ez így teljesen értelmetlen, a palacsintát igencsak el elhet rontani, mert az, hogy "jó az állaga" egy kezdönek semmit sem mond, majd a 20. palacsintasütés után kezdi érezni.
Emellett közel 50 éves tapasztalattal is elöfordul, hogy a liszt minösége vagy egyéb valami miatt a megszokott recept és a megszokott állag mégsem lesz jó, és nem úgy sikerül a palacsinta, ahogy szokott.
Válasszuk külön a jó palacsintát és a szép palacsintát.
Attól, hogy elszakad, de ízre jó, akkor az jó palacsinta.
Én férfi létemre egyszer láttam, hogy milyen állagúra kell készíteni, azóta rossz palacsintát még nem tudtam csinálni.
Korábban acél serpenyővel csináltam, ott volt, hogy leégett, de egy mostani márványos bevonatúakkal képtelenség nem jóra csinálni.
Ha kezdőként az ember egy kicsit topáskodik, hát nem dől össze a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!