Véleményetek szerint miért tűnt el az élesztő a boltok polcairól?
Magyar Közlöny:
A Magyar Közlöny 2020. évi 49. számában (2020. március 19.) megjelent a Kormány 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelete
A Kormány
a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. § (1) bekezdés a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján,
a 2. alcím és a 3. alcím tekintetében az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 3. alcím tekintetében figyelemmel a 2014/24/EU irányelv 15. cikk (2) és (3) bekezdésére és (41) preambulum bekezdésére, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
1. Az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti
szabályai
1. § (1) A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban:
veszélyhelyzet) idején a lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és
nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött
szerződés alapján."
2. § (1) A veszélyhelyzet idején a lakosság ellátása céljából üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység során élelmiszer is forgalmazható.
(2) A veszélyhelyzet idején az 1. § (1)–(3) bekezdésében meghatározott bejelentés és nyilvántartás nélkül végzett
kereskedelmi tevékenység során kizárólag napi fogyasztási cikk és vendéglátó tevékenység keretében értékesített
termék forgalmazható."
Beindult a házi LÁNGOS, PALACSINTA, KENYÉRSÜTÉS biznisz...
Most jött meg az eredménye annak, hogy minden bolti dolgozóval sokszor beszélgetek, viccelek velük, pedig nagy üzlet. (nem mondom melyik)
Egyiknek sem tudom a nevét, de ma megkérdeztem, hogy érkezett e élesztő?
Mire mondta, hogy sajnos nem. De hányat vittem volna, ha érkezett volna ?
Mondom , a helyzetre tekintettel 2db-al már elégedett lennék, de 3-4 db-al már a név és szülinapom is le lenne tudva.
:)
Pár perc múlva utánam jött és hozott a raktárból 5db-ot.
Azt mondta, hogy boldog Karácsonyt, ha nem találkoznánk.
:)
A pénztárhoz menet meg egy idős mami megkérdezte, hogy hol találtam élesztőt.
Mondom az utolsó 5db-ot hoztam el.
Adtam neki kettőt. 25-ször megköszönte és azt mondta, hogy kislányként még emlékszik a háborúban, mikor valakitől kapott fél liter tejet.
Hát itt tartunk.
Remélem hamarosan rendeződnek a dolgok.
Egyébként bátran menjetek el egy lángososhoz, egyetek egyet és vegyetek tőle nyers tésztát. Én korábban is csináltam már így.
Abból szinte bármit tudtok csinálni otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!