Hogyan - és a csirkének melyik részeiből - készítitek a paprikás csirkét?
Én csak combból, de annyifélét hallottam már. És hogyan készül a tiétek? Mivel fűszerezitek, mennyi vízzel öntitek fel, sűrítitek-e a szaftját?
Ötleteket gyűjtök, hogy még finomabb legyen az ebéd :)
Előre is köszi a válaszokat!
én van amikor csirke-pulyka mellből! azt könnyebb enni :-)
- hagyma, zsíron üvegesre pirit, tűzről levesz, paprika
- húst hozzáad (én kicsikre szoktam vágni)
- megfűszerez (amit találok, só-bors, fűszeres só, bazsalikom, koriander :D)
- kis vízzel felönt (ha elfő újra feltöltöm, én magas falú seprenyőben csinálom nem fazékban), belefőzök paprikát, paradicsomot, kevés chili paprikát
- tejszínnel sürítem a végén, és apróra vágott petrezselymet is teszek bele.
kizárólag nokedlivel! :-)
meg ez így hortobágyiba is jó, ha kisebbre van vágva a hús (olyan helyen élek ahol nincs disznó hús).
úristen hogy lehet igy elrontani?:O
zsir bele hagyma pirospaprika nemtom só bors eseetleg delikát és ennyi bele az egész csirke jó szavtosan:)nokedlivel vagy tésztával és persze tejföllel..éhes lettem:S
10:41 ennyire szűklátókörűnek sem jó lenni, hogy szörnyülködsz, csak mert más máshogy csinálja - anélkül, hogy tudnád, milyen ízű. attól jó szakács a jó szakács, hogy noha receptek tekintetében megvan a lexikális tudása, nem fél variálni és kísérletezni.
a paprikás csirke mindenhogy finom, a zsírban (biztos van, aki pl olivaolajban csinálja, aki az egészséges /reform tápálkozás híve), szóval a zsírban üvegesre párolt hagyma és a pirospaprika adja a fő ízét, ha jó minőségű a hús, finom lesz, és mindenki úgy tuningolja, ahogy szeretné.
ahol élek pl nincs t.v.paprika sajnos, a paradicsom víz ízű, de van erőteljesebb, markánsabb ízű koktélparadicsom, én azzal készítem, mert az van. van, amikor lehet tejfölt kapni, van, amikor nem, most úgy tűnik ez a tejszínes szósszal és friss petrezselyemmel is nagyon bevált, nekem jobban ízlik, mint az eredeti
(kivéve, ha a nagymamám főzi az eredetit).
gulyáslevest se tábortűzön főzünk, attól még lehet finom, sőt (pedig sajnos szalonát se tudunk mindig bele tenni, mert ugye muszliméknál sajna tiltott a disznóhús így nem nagyon árulják :-(
A koriander érdekesen hangzik, majd egy kis adagot kiveszek és megpróbálom vele.
Az "alap" paprikáscsirkés ebédet már meg is ettük, olyan lett, mint mindig, de legközelebb újítok. Mindig nagy adagot főzök, most is megy 2 családi adag a fagyasztóba - az egyiket még átrotyogtatom egy kis korianderrel :=)
szerintem majorannával és thyme-vel (mi az magyarul? :-( thyme van a fűszeres üvegre irva) jobban jársz, a koriandernek furcsa ez a citromos-mentolos íze :D
(de hát kísérletezgetek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!