Létezik olyan recept (akár régi időkből vagy egészen egzotikus hozzávalókkal is), ahol egy töltött szárnyasba egy más állat húsa nem valami krémes vagy pástétom jellegűen kerül, hanem egészben?
Tehát egész hússal töltve meg a másik hús? És van esetleg az ilyen "egymásban sütésnek" valami elnevezése?
Szépen kérlek titeket, mert láttam milyen kötözködések meg offolások szoktak menni, csak a kérdésre válaszoljatok. A szokásos "minek-azt-hülyeség", "francnak-akarsz-ilyet" meg a "bármit-rakhatsz-bele-radírt-zoknit-kutyát-is" típusú okoskodásokat ne.
Köszönöm!
Igen, létezik/létezett. Föleg nagy vendégségekre készítették.
De nem csak szárnyassal készült ilyen, hanem pl a hagyományos (középkori) ökörsütésnél is az ökröt megtöltötték birkával, malaccal és ezeket meg kacsával, tyúkkal, stb.
Keress rá a "kiviak" nevű fogásra, imádni fogod. :D
(Spoiler: egész tollas madarakkal töltött fóka.)
nincs extra neve, [link]
de olvastam mar valahol talan furjjel toltott pulyka receptet valahol neten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!