Szendvicskrém, pástétom nyers zöldségekböl (? )
Olyan szendvicskrém vagy pástétom recepteket keresek, amik nyers zöldságfélékböl állnak és nincs bennük tejtermék vagy tojás (allergiák miatt).
Valami ilyesmire gondolok, de nem igazán találok - lehet, hogy csak rosszul keresek.
Aki tud, segítsen legyen szives!
hmm. Nyersen? Hát arra én is kíváncsi leszek, hogy valaki tud -e ilyent. Ok,. hogy allergiák, de nyersen legfeljebb salátát lehet zöldségekből készíteni.
Az ajvar jutott eszembe ami csak zöldségekből áll, de ahhoz is meg kell sütni őket előbb. Padlizsánkrémet is lehet készíteni allergének nélkül, de azt is sütni kell.
Avokádókrém ?
Én úgy szoktam, hogy egy avokádót felkockázok, villával összenyomogatom, egy kis citromlevet (vagy a lime még jobb) és egy kis sót, borsot adok hozzá. De ha rákeresel biztos találsz receptet hozzá, fokhagymás meg mindenféle változata van.
Nosaltyn 'sós krémek' kategóriában is biztos vannak nyerskrémek
Írok pár általam kedvelt zöldség pástit, de nem nyers.
1. Bab pásti:
Lecsepegtetett babkonzerv bele a turmixgépbe, bele egy fél fej vöröshagyma nyersen, só, bors. Összeturmixol és mehet is a kenyérre.
2. : Csicseriborsó pásti:
Dettó, mint a babos változat, csak annyi különbséggel, hogy itt csicseriborsó komzervet használunk és egy kis kanál mustárt is adunk hozzá.
3. : Vega töpörtyűkrém:
Egy kocka növényi margarint hagyjuk szobahőmérsékleten puhulni. 3-4 evőkanál szezámmagot száraz serpenyőben megpirítunk. Egy tálban kikeverjük félig habosra a margarint, majd hozzádjuk a szezámmagot, só, őrölt bors mehet bele ízlés szerint. Ezeket jól összekeverjük és kész is.
4. Sárgarépa krém, ahogy én szeretem:
Variáció 1.:
Egy nagy sárgarépát lereszelek a nagyobb lyukú reszelőn. Kinyomom a levét. Kihabosított növényi margarinnal, sóval, borssal összekeverem.
Variáció 2.:
Szintén nagylyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom. Majd ezt sóval, borssal és egy laktózmentes tömlős sajttal kikeverem.
Variáció 3.:
Répa ugyanúgy reszelve, kinyomkodva. Majd egy kis laktózmentes reszelt sajttal és pár kanál laktózmentes tejföllel, sóval, borssal összekeverem.
Tudom, hogy a répásban van tejtermék, de leírtam, hátha azért értdekel.
Az első két pástihoz hozzátenném, hogy lecsepegtetett kukorica konzervvel is nagyon finom, de a jó krém állag miatt egy nagy evőkanál kemény majonézt is keverek hozzá.
Zöldborsóból tuti lehet ilyen kreálni (én csak összeturmixolnám egy kis fűszerrel, némi zsiradékkal, esetleg valami olajos maggal), mindig tartok a fagyasztóban extra zsenge zölborsót, az remek nyersen. Az elsőnek nincs igaza, rengeteg dolgot lehet készíteni nyers zöldségből, leveseket, egytálételeket... A nyersvegán konyhának vannak kellemes kis dolgai :)
Sajna több ötletem nincs, mivel én nem szoktam szendvicskrémet használni s ha mégis, az is sült zöldség, nem nyers. De a paradicsomos sült hagymás kenőkémet is tuti lehet nyersesíteni, csak akkor azért vesztene az ízéből, a sült hagyma jobb.
Köszi a tippeket!
Az elsö kettönek nincs igaza, amit belinkeltem, az is nyers zöldségböl van.
A többi ötletet köszönöm, ezekkel tudok valamit kezdeni.
A nyers borsóhoz: az nem nagyon felfújós a héja miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!