Nyers kolbász hűtőben 3 napja,8 fokos a hűtő, jó még?
kizártnak tartom, hogy megromlott volna.
De miután én jó pár kilométerre vagyok onnan, te meg 40 centire a kolbásztó, ezt nálad jobban senki nem fogja tudni.
Kb mint ha azt kérdeznéd, beraktam egy liter vizet a fagyasztóba, -18 fokra, megfagyott már?
Nyilván van az a képlet, amivel nagyjából ki lehet számolni, de mégis csak könnyebb ránézni arra a szaros vízre, megfagyott e.
Megszagolod a kolbászt, kezedbe fogod, (nem csipesszel) ránézel... ha büdös, nyálkás, szürke, rossz. Ha nem, akkor jó.
Milyen egyszerű az élet, mi?!
De ha 8 fok van benne, a szabadban hidegebb a hőmérséklet, inkább ott kellene tartani.
Egy hütőben 0-3 fok körül kell lenni a hőmérsékletnek.
Máskülönben nincs is a hűtőnek értelme.
De ha jól van a kolbász elkészitve, a só a bors és a többi is megvan benne akkor nem szabad megromlani.
De a kolbászt ki szokták akasztani a szabad levegőre, hogy a viz ki csepegjen belőle.
Köszi a válaszokat, akkor megeszem!
Kötözködés nélkül az első válaszolóhoz hozzászólnék:
"De miután én jó pár kilométerre vagyok onnan, te meg 40 centire a kolbásztó, ezt nálad jobban senki nem fogja tudni."
De, aki tudja, hogy hogy néz ki egy jó kolbász, és hogy egy rossz :-) Lehetek én 1 mm-re is a kolbásztól, ha nem tudom, hogy mi számit jónak. Ja, városi kölyök vagyok, ha nem derült volna ki :-)
És a "kolbászmérgezés"/botulizmus miatt kérdezem a dolgot.
A lakásban 28 fok van, mert a legfölső szinten lakunk, ahol megreked a meleg, szóval a 8 fok is jobb mint a semmi :-)
Persze, ha tudod, mikor vágták, akkor biztos lehetsz benne, hogy 3 nap alatt nem romlik el. Ha boltban veszed, ahol nem tudhatod, hogy pontosan mikor készült, ott lehet gyanakodni.
"De, aki tudja, hogy hogy néz ki egy jó kolbász, és hogy egy rossz :-) "
Nem a kinézet számít igazán! Meg kell szagolni, ha kellemetlen szagot érzel, akkor ne edd meg, ilyen egyszerű!
Biztos volt benne, hogy mikor vágták a jószágot :)
Reményeink szerint kiválóan érzi magát a kérdező, ha tegnap megsütötte és megette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!