Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi Füstölt Kolbász recept?

Házi Füstölt Kolbász recept?

Figyelt kérdés

Szeretnék végre igazi házi füstölkolbászt enni, mert a boltokban ami kapható (még a 4000ft/kg-áron is ehetetlen). Vettem 7 kg sertéslapockát aminek kb. 30%-a zsíros rész. A húst ledarálom és mit adjak hozzá? Rengeteg receptet olvasni a neten, én a hagyományos füstölt házi kolbászt szeretném.

A feltételezett recept

7 kg hús

? fokhagyma

? pirospaprika

? bors

? valami

És ha ezeket betöltöttem bélbe, akkor mennyi ideig kell füstölni? Akácfával? Összegezné valaki nekem?



#recept #kolbász #házi füstöltkolbász
2017. okt. 20. 15:13
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:

A félreértések elkerülése érdekében:

ezt a kolbászt akarom megcsinálni

[link]

2017. okt. 20. 15:14
 2/38 A kérdező kommentje:
Ja és ami fontos nem sütnivaló kellene hanem sima egyből fogyasztható.
2017. okt. 20. 15:16
 3/38 anonim ***** válasza:
72%

Egy kis só és valamennyi őrölt kömény nem ártana bele, és tudomásom szerint a törtpaprikát vegyesen szokták: fele édesnemes, fele csípős. És tudomásom szerint egy-két hétig füstölés előtt szellős helyen felakasztva szárítani is szokták.

Persze majd mondják, akik valóban értenek hozzá.

2017. okt. 20. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/38 anonim ***** válasza:
79%

A kolbász nyers húsból készül.

Betöltés után vagy sütöd, vagy egykét napig hagyod szikkadni. Utána füstölöd 4-5 napig vagy egy hétig lassú füstön. Nem fát égetsz, hanem fűrészport. Majd felkötöd hűvös kamrában. Legalább egy hónap kell, mire megérik és szeletelhető.

2017. okt. 20. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/38 ede1219 ***** válasza:
71%
Keress rá "dobszoli" receptjére, nem fogsz csalódni benne /fogalom a "melegkedvelő" szakácsok között/!
2017. okt. 20. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/38 anonim ***** válasza:
81%

Itt van két kipróbál és jól bevált recept doboszolitól, akinek igen nagy tapasztalata is van, ezek garantáltan jók lesznek:


Mátrai parasztkolbász (doboszoli)


10 kg, 70/30-as húshoz

-só 22 dkg

-bors 5 dkg

-kömény 3 dkg

-fokhagyma 8 dkg

-paprikák 24 dkg


Sütnivaló kolbász (doboszoli)


10 kg hús-szalonna (minimum 70:30%, de a 60:40 sem szentségtörés.

Ha kimondottan sütőt szeretnél, akkor keverj bele 10 kilónként egy jó fél liter hideg vizet(!) a fűszerezett darált húsba, garantáltan szaftos lesz.

Fűszerek nálam:

-só 20 dkg

-paprika 15 "

-bors 4 "

-ő. kömény 2 "

-fokhagyma 4 "

Lazán töltsd kimosott sertés vékonybélbe, akkor nem sül szét.

Ha van lehetőséged fél órára hideg füsttel megcsapatni, még jobb lesz, de enélkül is kiváló.

Eltarthatóság normál hűtőben 3 nap, vagy fagyasztó!!


HA rendesen füstölni akarod, akkor vizet ne tegyél bele.

2017. okt. 20. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/38 anonim ***** válasza:
63%
recepteket, hanem kérdezz meg egy hentest, aki ért is hozzá, vagy csak simán menj el falura és kérdezz meg bárkit. Nálunk, Békésben minden háznál vágnak disznót és csinálnak kolbászt. Fűrészporral kell füstölni, az akác is jó, de legjobb a bükk, vagy valami gyümölcsfa. Van füstölőd? Van kolbásztöltőd? Belet vettél már?
2017. okt. 20. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Szalonna is kellene, mert lapockából száraz lesz.
2017. okt. 20. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/38 anonim ***** válasza:
73%
Vizet a kolbászba????
2017. okt. 20. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/38 anonim ***** válasza:
86%

"doboszolitól" sajnos már csak idézni lehet, de, ha valaki elkészíti a receptje alapján a kolbászféleségeit (vagy bármilyen receptjét ) garantáltan nem fog csalódni.

Aki idézte, köszönet jár érte, és érdemes megfogadnia az ajánlott receptet a kedves kérdezőnek, és bárkinek, aki profitól

akar tanulni.

2017. okt. 20. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!