Házi Füstölt Kolbász recept?
Szeretnék végre igazi házi füstölkolbászt enni, mert a boltokban ami kapható (még a 4000ft/kg-áron is ehetetlen). Vettem 7 kg sertéslapockát aminek kb. 30%-a zsíros rész. A húst ledarálom és mit adjak hozzá? Rengeteg receptet olvasni a neten, én a hagyományos füstölt házi kolbászt szeretném.
A feltételezett recept
7 kg hús
? fokhagyma
? pirospaprika
? bors
? valami
És ha ezeket betöltöttem bélbe, akkor mennyi ideig kell füstölni? Akácfával? Összegezné valaki nekem?
Ez az utolsó állítás kb olyan, mint , ahogy a szabolcsiak szerint az ő paradicsomos töltöttkáposztájuk az "igazi ".
Miért nem lehet elfogadni azt, hogy még kis hazánkban is tájegységenként másképp főznek, fűszereznek, szerencsére, így legalább változatosabb a magyaros konyha.
Nemcsak a Nagyalföldből áll MO.
Mi az, hogy a svábos kolbász nem kolbász???
Én nem vagyok sváb, de ez a kijelentés pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy a bajai halászlé nem halászlé, csak a tiszai.
Hülyeség. Mindenkinek az a kaja, az a kolbász, stb. stb. a jó, amelyiken gyerek korában felnőtt, vagy éppen amelyiket szereti!!!
Ha te valamit nem szeretsz, nem kell enned. De azért ennyire leszólni egy ételt, csak azért mert te másként szereted, ez = bunkóság!
Tisztelt válaszolók! Megszáradt a kolbász már egy pár napja esszük. A véleményem és meglátásom a következő:
-nem hasonlít nyomokban sem arra a száraz füstöltkolbászra amit én (régebben) ettem
- túl tömény ízre sem az igazi,
- olyan vékony lassan a kolbász mint az a reklámban lévő
- miért kell kamuzni hogy 2-3 napokig füstölik mikor egy nap utan full korom volt némelyik
- talán több zsíradékot is tehettem (nagy "szakértők" 30%-otokkal) Menjetek a csába :) Na mindegy legközelebb szakavatott idős henteshez megyek tanácsért nem ilyen kamugátorok közé. Azonban értékelem és köszönöm a segíteni akaró kommentelőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!